x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norica Nicolai: "Dacă Băsescu îl suspendă pe Păcuraru, comite o nedreptate şi girează un dosar politic"

Norica Nicolai: "Dacă Băsescu îl suspendă pe Păcuraru, comite o nedreptate şi girează un dosar politic"

26 Aug 2008   •   00:00

 16:35 ● Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat, marţi, după votul din plen în cazurile şereş şi Păcuraru, că, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu îl va suspenda din funcţia de ministru pe Paul Păcuraru, ar comite o nedreptate şi ar gira un dosar politic.



Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat, marţi, după votul din plen în cazurile şereş şi Păcuraru, că, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu îl va suspenda din funcţia de ministru pe Paul Păcuraru, ar comite o nedreptate şi ar gira un dosar politic.

Întrebată dacă PNL are pregătite variante de înlocuire a lui Paul Păcuraru din funcţia de ministru al Muncii, în urma avizului Senatului privind începerea urmăririi penale, Norica Nicolai a arătat că "nu a aflat ca domnul preşedinte Traian Băsescu să ia decizia de a-l suspenda din funcţia de ministru pe Paul Păcuraru".

"Sper, în acord cu Senatul şi cu colegii din Comisia juridică, că şeful statului nu va face acest gest, pentru că nu este justificat. Este doar o posibilitate, nu o obligaţie a preşedintelui de a uza de această prerogativă constituţională", a spus ea.

Norica Nicolai a precizat că, în opinia sa, "dacă Traian Băsescu ar apela la suspendarea lui Paul Păcuraru, care se află dintr-un anumit punct de vedere în aceeaşi situaţie ca şi Teodor Atanasiu, ar comite nu numai o nedreptate, dar ar şi gira un dosar politic", ceea ce nu crede că un preşedinte al României îşi permite.

În privinţa "recomandării" Senatului privind anchetarea şi a altor persoane care apar în dosarul "Electrica Muntenia Sud", în cazul lui Codruţ şereş, Norica Nicolai a precizat că "hotărârea votată de Senat nu vizează pe nimeni", ci doar "s-a exemplificat cu privire la implicarea şi a altor persoane".

"Nu sunt deloc recomandări politice. Noi, în virtutea articolului 1 din Constituţie şi al controlului dintre puterile statului, avem dreptul să cerem justiţiei să respecte Constituţia şi, în acest caz, i-am cerut să respecte articolul 16 din Constituţie şi să facă o urmărire penală nepreferenţială, ţinând cont de apartenenţa politică a unor persoane, pentru că nimeni nu este mai presus de lege", a explicat senatorul PNL.

Nicolai a mai spus că Senatul a cerut, conform Constituţiei, să se respecte "termenul rezonabil", care, deşi în lege nu este individualizat concret, presupune ca între data cercetărilor şi trimiterea în judecată şi pronunţarea unei sentinţe judecătoreşti să nu treacă ani de zile, în aşa fel încât justiţia să se realizeze.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic nicolai norica nicolai păcuraru