x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Norica Nicolai: Decizia de afliliere la PPE, luată de Crin Antonescu cu ai lui

Norica Nicolai: Decizia de afliliere la PPE, luată de Crin Antonescu cu ai lui

27 Iun 2014   •   21:06
Norica Nicolai: Decizia de afliliere la PPE, luată de Crin Antonescu cu ai lui

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, în emisiunea "La ordinea zilei", la Antena 3 că aflierea PNL la grupul popularilor europeni din Parlamentul European este o decizie personală a lui Crin Antonescu, "luată împreună cu ai lui".

Norica Nicolai s-a exprimat clar împotriva afilierii PNL la PPE,  dar a ţinut să menţioneze că a ales ca reacţia sa publică în legătură cu acest subiect să se producă în cadrul lucrărilor congresului liberal, pentru că membri partidului sunt cei care au dreptul de a primi direct, nu prin intermediul media.

Totuşi, Norica Nicolai a ţinut să precizeze  că această decizie a fost luată în totală neconcordanţă cu statutul PNL, şi că a aparţinut unui grup de interese constituit în jurul lui Crin Antonescu.

"(Decizia - N.R.) a fost luată de Crin Antonescu cu ai lui. Nu ştiu cine sunt aceia, dar în orice caz (decizia - N.R.) nu a fost luată împreună cu PNL, pentru că statutul permitea o consultare a membrilor partidului cu privire la afilierea partidului la un alt grup în Parlamentul European doar în cadrul unui congres. Pentru mine, ca om politic şi ca jurist, legea-i lege. Şi legea unui partid e statutul acestuia", a declarat Nicolai.

Nicolai crede că acest gest trădează faptul că oamenii politici români nu au încă nici calitatea şi nici capacitatea de a se comporta european.
"Pentru că un comportament european înseamnă să îţi respecţi regulile interne şi să ai un minim respect faţă de partenerul extern, unde nu eşti de ieri de azi", a mai spus europarlamentarul.

Norica Nicolai a afirmat că este încă membru PNL şi al ALDE, şi că îşi leagă speranţa că acest fapt va conta în cadrul congresului PNL, ce va începe sâmbătă şi în care se va dezbate afilierea PNL la PPE şi fuziunea cu PDL.



×
Subiecte în articol: norica nicolai crin antonescu congres pnl