x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noua conducere a PSD s-a urnit greu

Noua conducere a PSD s-a urnit greu

14 Iul 2004   •   00:00

EDITIA a II-a

Prima sedinta a Biroului Coordonator al PSD s-a dovedit ieri a fi un adevarat maraton si a avut un caracter exclusiv organizatoric.
SILVIU SERGIU

Intrunirea a durat cateva ore bune, semn ca noilor lideri le-a trebuit ceva timp pentru a se acomoda cu calitatea de membri in conducerea executiva. "Sedinta nu s-a terminat, insa domnul presedinte Adrian Nastase m-a trimis aici din respect pentru dumneavoastra", le-a spus purtatorul de cuvant al partidului,Titus Corlatean, ziaristilor.

Pana la ora inchiderii editiei se stabilise doar ca Biroul Coordonator va avea cinci subcomisii cu atributii distincte: elaborarea ofertei electorale a PSD pentru alegerile generale, a documentului referitor la restructurarea conducerii, definitivarea strategiei pentru alegerile din toamna, modificarea statutului partidului si elaborarea raportului privind alegerile locale.

VICEPRESEDINTI. Corlatean a mai anuntat ca noua conducere a PSD va fructifica la maximum experienta fostilor vicepresedinti ai partidului, inlocuiti din functii o data cu decizia Delegatiei Permanente de a-si suspenda activitatea. "Fostii vicepresedinti raman membri ai BExC, au experienta si este normal sa profitam", a spus Corlatean.

COTROCENI. In legatura cu intalnirea pe care conducerea PSD o va avea astazi cu presedintele Ion Iliescu, Corlatean a spus ca un punct distinct va fi remanierea guvernamentala. Aceasta in ciuda faptului ca seful statului, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Corina Cretu, a anuntat deja ca este de acord cu propunerile conducerii PSD. "Avem o procedura constitutionala fireasca si ea trebuie urmata", a explicat Corlatean. El a precizat ca nu vede oportunitatea unei noi intalniri cu seful statului in cursul zilei de vineri.
×
Subiecte în articol: politic