x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus jurământul

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus jurământul

17 Iul 2015   •   11:02
Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus jurământul
Sursa foto: Klaus Iohanni şi Iulian Matache (d) / Foto: captura Antena 3

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus jurământul de învestitură în funcţie.

Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache. Potrivit unor surse, Ponta l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea să meargă la ceremonia de la Palatul Cotroceni, de la ora 9.

Ponta evită astfel un prim contact cu preşedintele după reluarea atribuţiilor de premier. Senatul nu a fost reprezentat de Călin Popescu Tăriceanu.

Klaus Iohannis a acceptat propunerea sa la şefia ministerului, după ce, timp de aproape o lună, l-a ţinut în şah pe premierul Victor Ponta. Acesta îl nominalizase iniţial pe Mihai Fifor, pe care şeful statului nu l-a acceptat, pe motiv că nu are experienţă managerială.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru. Astfel încât, după ce a anunţat că nu este de acord cu nominalizarea lui Mihai Fifor, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Trasporturilor al lui Iulian Matache.



Cine este Iulian Matache
 
Iulian Matache este inginer, absolvind Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri la Universitatea de Construcţii din Bucureşti în 1996. Din 1999 a lucrat la Consiliul Judeţean Vrancea. A fost inspector de specialitate, şef de compartiment şi director executiv.
 
În 2009, timp de câteva luni, a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar din 2014 - aceea de secretar de stat la Transporturi.
 
Iulian Matache este cunoscut ca fiind un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.
 
Potrivit declaraţiei de avere, Matache deţine împreună cu soţia sa, care este preşedintele Tribunalului Vrancea, trei terenuri, o casă şi autoturism din 2007. Cei doi au însă şi trei credite la bancă, în valoare totală de 70 de mii de euro.

Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea.Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor după ce, la o emisiune televizată, a făcut afirmaţii revoltătoare cu privire la familiile românilor plecaţi în străinătate să muncească.

×