x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Nuland pune paie pe foc în conflictul din Ucraina", apreciază presa germană

"Nuland pune paie pe foc în conflictul din Ucraina", apreciază presa germană

de Dan Constantin    |    12 Mar 2015   •   09:18
"Nuland pune paie pe foc în conflictul din Ucraina", apreciază presa germană

Romania si Bulgaria nu sunt ''cazuri problema'' pentru Germania - apreciaza sintetic publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung, dupa vizita ministrului de Externe Steinmeier la Bucuresti si Sofia.

In consistenta analiza din FAZ este evidentiat, intr-un extras facut de DW, ca '' Romania sprijina pozitia Germaniei de a nu inaspri masurile impotriva Moscovei, cu exceptia cazului in care s-ar incalca flagrant acordurile de la Minsk''.

Romania solicita o prezenta NATO mai consistenta in Est, in vreme ce Germania nu doreste nimic in plus fata de hotararile summitului din Tara Galilor. Prestigioasa publicatie germana adauga in finalul analizei un pasaj foarte explicit referitor la divergentele de opinii din interiorul aliantei privitor la criza din Ucraina: '' La Berlin lumea este contrariata de multa vreme de adjunctul secretarului de stat american VICTORIA NULAND care PUNE PAIE PE FOC in conflictul dintre Ucraina si Rusia. De altfel, diplomatii nu prea au vorbe bune nici despre PHILIP BREEDLOVE, comandantul suprem al fortelor NATO, care ar prezenta intr-o lumina mai rea decat este cazul situatia din Donbas''.
 
In cazul unui esec al acordului de la Minsk, publicatia germana cochide ca ''unitatea Occidentului ar deveni istorie''. 

×
Subiecte în articol: victoria nuland