x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Numele noului premier, stabilit demult de Băsescu

Numele noului premier, stabilit demult de Băsescu

09 Feb 2012   •   21:00

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, vicepremierul Markó Béla si ministrii Gabriel Berca (Administratie si Interne) Bogdan Alexandru Dragoi (Finante), Lucian Nicolae Bode (Economie), Cristian Diaconescu (Afaceri Externe), Alexandru Nazare (Transporturi), Borbély Laszló (Mediu), Cristian Petrescu (Dezvoltare Regionala si Turism), Gabriel Oprea (Aparare), Kelemen Hunor (Cultura), Catalin Predoiu (Justitie), Razvan Mustea (Comunicatii), Claudia Boghicevici (Munca), Catalin Baba (Educatie), Ladislau Ritli (Sanatate), Stelian Fuia (Agricultura) si Leonard Orban (Afaceri Europene) au depus aseara juramantul La Palatul Cotroceni, dupa ce anterior seful statului le semnase decretele de numire in functie.

La ceremonia de la Cotroceni a avut loc si un mic incident. Dupa ce a depus juramantul, noul premier a vrut sa ramana langa presedintele Traian Basescu, dar acesta l-a atentionat, razand, ca trebuie sa dea mana cu presedintii celor doua Camere si cu presedintele Curtii Constitutionale. In discursul din cadrul ceremoniei, Basescu a spus ca numele "viitorului premier" fusese "demult" discutat si cunoscut atat de el, cat si de fostul premier Boc, aratand ca a fost o optiune in privinta momentului la care aceasta schimbare sa aiba loc.

De asemenea, el le-a spus membrilor Guvernului Ungureanu ca asteapta de la ei noua lege a sanatatii si initiarea discutiilor, inclusiv cu opozitia, pentru a se conveni asupra unei legi a reorganizarii administrative. Basescu a spus ca i se pare "un imperativ" ca ambele legi sa fie in atentia Guvernului Ungureanu, "in asa fel incat, pentru urmatorul ciclu electoral, cel din 2016, sa se poata face partea de tranzitie – care nu va fi usoara, va dura doi, trei poate patru ani – catre o noua reorganizare administrativa". Seful statului a tinut sa se ia de politicienii care vorbesc in numele poporului despre subiecte precum alegeri, cresteri de salarii si il cheama la urne, dar uita sa puna in aplicare rezultatul referendumului pentru Parlament unicameral. La finalul ceremoniei, Traian Basescu l-a sarutat pe Emil Boc pe ambii obraji, multumindu-i si lui, si ministrilor sai.

×