x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Numirea noilor miniștri, prilej de atacuri ale USR la adresa lui Iohannis

Numirea noilor miniștri, prilej de atacuri ale USR la adresa lui Iohannis

de Ion Alexandru    |    25 Iul 2019   •   09:23
Numirea noilor miniștri, prilej de atacuri ale USR la adresa lui Iohannis

S-a pus în mișcare, la unison, strategia de atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe partea dreaptă a eșichierului politic, la scurt timp după ce, la Palatul Cotroceni, a avut loc, ieri, ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri ai Internelor, Externelor și a vicepremierului pentru parteneriate strategice. USR, prin vocea lui Stelian Ion, îl atacă pe candidatul PNL la prezidențiale cu faptul că a numit în Guvern un “om al lui Mazăre”, explicitându-și poziția cu un link către site-ul Rise Project. Instantaneu, pe pagina de Facebook a respectivei publicații a fost postat un mesaj, de asemenea, critic cu privire la decretele semnate ieri, la finalul căruia a fost reluată o investigație, din anul 2015, cu privire la modul în care familia Iohannis a dobândit, la Sibiu, unele imobile cu acte false.

 

Bătălăia dintre Klaus Iohannis și Dan Barna a debutat cu atacuri concertate din partea USR și a unui portal de știri de investigații. După ce noii membri ai Guvernului – Mihai Fifor, Ramona Mănescu și Nicolae Moga - au depus jurământul în prezența președintelui, deputatul USR Stelian Ion a postat pe contul său de Facebook că “numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă, de fapt, domnul președinte”. Stelian Ion adaugă că “senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu în jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii”. Afirmația este făcută de Stelian care, în trei situații, a pledat ca avocat în unele cauze civile pentru Radu Mazăre, acesta din urmă chiar și câștigând aceste procese.

 

Coincidență pe Facebook

Însă lucrurile nu se opresc aici. Deputatul USR mai arată că “la rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project). (...) Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”.

Coincidență sau nu, aproape instantaneu, pe pagina de Facebook a Rise Project, portal către care Stelian Ion făcea trimitere, a apărut o postare în care a fost atașat un link despre o investigație din anul 2015, în care publicația respectivă trecea în revistă imobilele deținute de familia Iohannis la Sibiu și despre modul în care unele dintre acestea au fost dobândite cu acte falsificate. Postarea se referă, de asemenea, critic la acceptarea noilor miniștri PSD și, la final, precizează: “În perioada 2001-2015, Klaus Iohannis a câștigat aproximativ 320.000 de euro dintr-o retrocedare ilegală, a cărei istorie vă invităm să o recitiți mai jos. Spre deosebire de retrocedarea care l-a îmbogățit pe președinte - anulată, între timp, de justiție - retrocedările care l-au îmbogățit pe noul ministru de Externe al țării noastre nu au ajuns niciodată în fața unui judecător”.

 

Scenarii: Blat PSD-Iohannis

USR sugerează un blat între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, folosind ceremonia de ieri pentru un prim atac serios la adresa actualului președinte în precampania electorală pentru alegerile prezidențiale. Însă un semnal asemănător, referitor la o înțelegere ocultă între Iohannis și Dăncilă, este tras de și către fostul secretar general al PSD, care scrie: “Klaus ne-a aprobat noii miniștri. Suspect de prompt! Şi fără înjurături, ciumă roșie sau penali. Așa cum ne obișnuise de câțiva ani. Să fie asta o primă declarație de dragoste?”.

 

 

×