x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O bătrână, către Ion Iliescu: "Sunteţi apetisant!"

O bătrână, către Ion Iliescu: "Sunteţi apetisant!"

04 Mar 2008   •   00:00
O bătrână, către Ion Iliescu:  "Sunteţi apetisant!"

Ion Iliescu a împlinit ieri 78 de ani, dar nimeni nu îi dă atât. Lideri PSD şi simpatizanţi, care au venit să-i ureze la biroul său din str. Atena 11, s-au minunat laolaltă de vitalitatea sa. Cea mai fermecată a fost o bătrână, care a găsit în Iliescu nici mai mult nici mai puţin decât "un bărbat apetisant".



Ion Iliescu a împlinit ieri 78 de ani, dar nimeni nu îi dă atât. Lideri PSD şi simpatizanţi, care au venit să-i ureze la biroul său din str. Atena 11, s-au minunat laolaltă de vitalitatea sa. Cea mai fermecată a fost o bătrână, care a găsit în Iliescu nici mai mult nici mai puţin decât "un bărbat apetisant".


Dacă de Sf. Ion puţini au fost liderii PSD care i-au călcat pragul, de ziua sa de naştere, Ion Iliescu a fost felicitat de ceva mai mulţi. Titus Corlăţean şi Cristian Diaconescu au fost primii veniţi să-i ureze pe preşedintele de onoare al social-democraţilor, aceştia fiind urmaţi îndeaproape de o întreagă trupă, formată din Mircea Geoană, Dan Mircea Popescu şi vicepreşedinţii Ion Toma şi Gheorghe Nechita. Cadoul lui Geoană a fost "În mijlocul furtunii" (o carte recent apărută), în timp ce Toma i-a oferit senatorului un ulcior, dar nu oricare, unul care "merge permanent la apă" (sic!). Adrian Năstase a avut un dar mai special, o statuetă – "simbol al înţelepciunii", iar "forţa" a venit de la Marian Vanghelie, al cărui cadou a constat în "puterea organizaţiei Bucureşti". Deşi la partid avea loc şedinţa Biroului Permanent Naţional, prin str. Atena 11 au ţinut să treacă şi Liviu Dragnea, Nicolae Bănicioiu, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu şi Rodica Nassar, însă cei care au făcut aproape trei ore coadă la uşa senatorului au fost membrii simpli sau simpatizanţii. Şi primii şi ultimii au admirat deopotrivă energia lui Iliescu, la cei 78 de ani. Secretul: "E gena fiecăruia, şi se vede că am o genă bună, apoi e antrenamentul ăsta al vieţii", a dezvăluit Iliescu.


CODUL GENETIC. Geoană s-a rugat să dea Dumnezeu să fie cât mai mulţi români "cu codul ăsta genetic" şi, mai în glumă, mai în serios, a mărturisit că, la 78 de ani, se vede şi el "tot cu un cod genetic bun" pentru că bunicul său "a murit la 94 de ani, de plictiseală". Năstase în schimb s-a ferit să spună cum se vede la acea vârstă, dar faptul că Iliescu are multă vitalitate îl pune pe gânduri şi se întreabă "dacă nu cumva are vreo soluţie ascunsă şi, cândva, trebuie să ne-o spună la toţi". "V-am văzut prin ’55-’56... Ce bărbat eraţi! Şi acum sunteţi un bărbat apetisant", i-a spus şi o bătrânică senatorului, în timp ce o alta i-a făcut o declaraţie de dragoste: "Dragul nostru preşedinte, om cinstit, cu multă minte, bunătate cât cuprinde/ Aţi fost şi veţi fi, cât pe lume vom trăi, cel mai bun conducător pentru dragul nost’ popor". Rareş, un băieţel de vreo 8 ani, l-a admirat şi el pe fostul şef al statului, când i-a dăruit, timid, un buchet de trandafiri. "Domnul preşedinte nu este ca ceilalţi preşedinţi. Este un preşedinte special",  a spus copilul, încurajat de mamă.

Un consilier de la Focşani a găsit în schimb în Iliescu părintele spiritual, drept pentru care a ales să-i dăruiască senatorului două perne roşii, făcute de bunica sa, perne care, în mod tradiţional, se dau naşilor, adică părinţilor spirituali.


Tortul şi pădurea sacră

Pe lângă multe buchete şi coşuri de flori, trandafiri ori liliac (una dintre florile preferate, care îi aminteşte de copilărie), Iliescu a primit şi un tort imens, pe care trona chipul său, ornamentat cu trandafiri roşii şi cu artificii. Cadoul i-a fost făcut de un grup de "băieţi" de la PSD Bucureşti. "Este tort din fructe de pădure. Am luat aşa considerând că pădurea e sacră...
E cea mai veche de pe faţa pământului", a explicat unul dinte aceştia. Deşi încurcat la început, senatorul a aprins rând pe rând artificiile, fiind răsplătit la final cu un puternic "La mulţi ani!".

×
Subiecte în articol: politic iliescu