x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene pleacă

O nouă demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene pleacă

10 Noi 2018   •   13:21
O nouă demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene pleacă

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a dat demisia din Guvernul Dăncilă, potrivit unor surse de la Palatul Victoria citate de Antena 3. Se pare că acesta a demisionat vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată. 

Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 

Demisia survine cu doar o lună și jumătate înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Victor Negrescu s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioși și activi miniștrii reușind printre altele preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franța-Germania-României la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

"Domnul Negrescu dă dovadă că nu ştie ce înseamnă o echipă. A avut loc această discuţie şi apoi am văzut ştirea că şi-a dat demisia. Nu a anunţat atunci că demisionează. Mă surprinde această decizie. [...] E un gest făcut înainte de preşedinţie, acum asta este... Doamna prim-ministru i-a acordat tot sprijinul său, astfel încât la nivel de MAE să fie o coordonare eficientă. Fiind un act unilateral, formal trebuie depusă o înştiinţare în scris la cabinetul doamnei prim-ministru", a declarat la Antena 3 Eugen Teodorovici, cel care a participat la şedinţa care a dus la decizia lui Victor Negrescu.

×
Subiecte în articol: demisie victor negrescu