x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă diversiune pusă la cale de Băsescu, folosindu-se de documente livrate tot de el

O nouă diversiune pusă la cale de Băsescu, folosindu-se de documente livrate tot de el

de Dan Constantin    |    20 Aug 2014   •   21:42
O nouă diversiune pusă la cale de Băsescu, folosindu-se de documente livrate tot de el

La puţin timp după întâlnirea de la Cotroceni avută cu "unsul" său prezidenţial, Traian Băsescu a fost prezent în studiorile televiziunii sale de casă, B1 TV.

În cadrul emisiunii la care a fost invitat, Traian Băsescu a lansat un atac puternic la adresa lui Dan Voiculescu, despre care spune că nu l-a considerat un adversar politic - o manevră menită să elimine puternicul caracter politic al procesului Telepatia.

Băsescu folosit prilejul pentru a ataca şi trustul Intact, punând sub semnul întrebării legalitatea finanţării acestuia la începutul anilor '90.
Invocând documentele folosite de un ziarist, Băsescu sugerează instituţiilor statului înfiinţarea unei comisii rogatorii care să meargă în Cipru pentru a cerceta arhivele firmei Crescent. "Cred că această comisie există deja", a spus Băsescu, uitând să precizeze faptul că acest subiect a fost lămurit deja, inclusiv de o comisie guvernamentală, în anii '90, condusă de Mugur Isărescu.

Ironia de situaţie a făcut ca Băsescu să ridice problema celor care au falimentat Bancorex chiar la postul B1 TV, înfiinţat de George Păunescu, un om de afaceri care a profitat de credite neperformante obţinute chiar de la această bancă.
Băsescu a vorbit şi de legătura lucrătorilor din Comerţul Exterior cu Securitatea, îm condiţiile în care acelaşi fondator al postului B1 TV, George Constantin Păunescu, a fost, în perioada ceauşistă, o prezenţă continuă în structurile acestui minister - director la Universal Tractor, şef al Agenţiei Economice a ROmâniei în Italia şi director de personal în Ministerul Comerţului Exterior.

×