x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă plecare din Guvern! Al patrulea ministru care renunță la mandat

O nouă plecare din Guvern! Al patrulea ministru care renunță la mandat

26 Ian 2018   •   12:31
O nouă plecare din Guvern! Al patrulea ministru care renunță la mandat

O nouă plecare din Guvern! Ministrul Energiei, Toma Petcu, afiliat ALDE, și-a anunțat retragerea.

Este al patrulea ministru care anunță, vineri, că nu vrea să facă parte din Guvernul Dăncilă, după Mariua Dunca – ministru al Sportului, Gabriel Petrea - ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social și Florian Bodog – ministrul Sănătății.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a informat vineri că ministrul Energiei, Toma Petcu, şi-a anunţat retragerea din Guvern din motive de sănătate, locul său urmând să fie luat de deputatul Anton Anton, scrie Agerpres.

"Aşa cum am anunţat în prealabil, ALDE îşi menţine cele patru portofolii pe care le-a deţinut până în prezent. Avem o modificare la Ministerul Energiei. Ministrul Toma Petcu, ministrul demisionar, a anunţat că se retrage din motive care ţin de sănătate, nu în sensul că ar avea acum, în momentul de faţă, o problemă gravă de sănătate. A avut o problemă mai gravă de sănătate pe care a depăşit-o, dar doreşte să-şi consolideze sănătatea şi capacitatea de muncă şi doreşte din acest motiv să ia o perioadă de pauză", a explicat Tăriceanu, după şedinţa conducerii ALDE.

El a precizat că, în locul lui Petcu, ALDE îl propune pe Anton Anton, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării.

×