x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oana Niculescu-Mizil - Burse sociale pentru copiii defavorizaţi

Oana Niculescu-Mizil - Burse sociale pentru copiii defavorizaţi

de Lavinia Dimancea    |    29 Oct 2008   •   00:00

Creatoarea de modă Oana Niculescu-Mizil, candidat al PSD pentru Camera Deputaţilor în colegiul 20 (Zăbrăuţi-Feren­tari), va oferi, pe parcursul anului şcolar 2008-2009, burse sociale lunare în valoare de câte 200 de RON pentru zece copii din Sectorul 5 care provin din familii defavorizate.



În acest sens, Fundaţia Oana Niculescu-Mizil a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Ovidiu Rom şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5, în baza căruia fundaţia va susţine financiar programul de burse Pay it Forward, prin care Asociaţia Ovidiu Rom asigură un ajutor social copiilor care vor să meargă la şcoală, dar ale căror familii nu-şi pot permite să le asigure strictul necesar.

"Este important ca acestor copii să li se ofere şanse egale, pentru ca fiecare dintre ei să aibă posibilitatea de a-şi crea un viitor mai bun. (...) Sunt copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, fiecare cu o poveste frumoasă, care au decis să-şi continue drumul în viaţă. Sper ca acest mic ajutor să conteze pentru ei şi cred că acest mic ajutor poate deveni un mare ajutor", a declarat Oana Niculescu-Mizil, precizând că, pe lângă acordarea sprijinului financiar, bursierii vor fi încurajaţi să desfăşoare activităţi de voluntariat şi să efectueze stagii de pregătire la firme sau instituţii care se potrivesc cu planurile lor profesionale de viitor. Creatoarea de modă a arătat că intenţionează să extindă acest program.

×
Subiecte în articol: politic