x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oastea lui Vlad Ţepeş, condusă de Ponta și Ghiță la parlamentare?

Oastea lui Vlad Ţepeş, condusă de Ponta și Ghiță la parlamentare?

de Georgiana Ionita    |    30 Aug 2016   •   09:34
Oastea lui Vlad Ţepeş, condusă de Ponta și Ghiță la parlamentare?

Încă doi pesedişti s-au transferat ieri la Partidul România Unită, iar liderul naţionaliştilor a vorbit pentru prima dată deschis despre posibilitatea ca Victor Ponta să preia şefia PRU în prag de alegeri parlamentare. “Ponta a fost cel mai bun premier al României de la I.C. Brătianu încoace, PRU e echipă de Champions League”, susţine Bogdan Diaconu.

După finul lui Victor Ponta, deputatul Marius Manolache şi fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, PRU a mai transferat ieri încă doi pesedişti. “Le urez bun venit noilor colegi din PRU, domnul senator de Prahova (fost PSD) Daniel Savu și domnul profesor universitar Ion Eparu (deputat PSD Prahova)! De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici... Îl așteptăm pe Victor Ponta!”, a scris Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook. Cu doar câteva zile în urmă, fostul premier a dezminţit zvonurile care-l dădeau plecat din PSD. “Eh pe naiba! Am fost PSD și rămân PSD. Eu în ţară la altă echipă nu mă tentează un transfer, dar dacă am o ofertă de la o echipă mare din Europa care joacă şi în Champions League nu zic nu”, a sunat mesajul lui Ponta. Întrebat dacă zvonurile despre Ponta fac parte dintr-o campanie de marketing menită să atragă cât mai mulţi deputaţi şi senatori, președintele PRU a negat cu vehemență. "Nu este vorba despre o campanie mincinoasă, considerăm că Victor Ponta a fost cel mai bun premier al României de la I.C. Brătianu încoace, îl vrem în PRU. Plus că Victor Ponta nu a spus niciodată că nu pleacă din PSD, ci că vrea într-o echipă de Champions League. PRU este echipa de Champions League", a explicat ieri liderul PRU, Bogdan Diaconu.

Ghiţă, omul din umbră?

Deputatul PSD de Suceava, Gavril Mârza, a dezvăluit şi el că a fost sunat de Diaconu, care l-a invitat să se alăture PRU și care i-a spus că în partid se va transfera curând și Ponta. “Eu l-am invitat la o discuție, l-am întrebat dacă a văzut în mass-media colegii care s-au alăturat PRU și dacă dânsul ar fi interesat să participe la o astfel de construcție. Și da, ni-l dorim pe Victor Ponta lângă noi”, a explicat Diaconu. În doar trei zile, PRU a racolat cinci parlamentari. Pe lângă nume ca Daniel Savu, Marius Manolache şi Ion Eparu, în “oastea lui Vlad Ţepeş” au intrat recent deputaţii Camelia Khraibani (fost PSD) şi Mario Caloianu (fost UNPR-PMP). O legătură cu ultimele mişcări de trupe din PRU ar avea şi Sebastian Ghiţă, fostul deputat PSD fiind prieten la cataramă cu Victor Ponta. Liderul PRU, Bogdan Diaconu a recunoscut ieri că s-a întâlnit personal cu Ghiţă pentru o discuţie între patru ochi. Liviu Dragnea crede că ar putea exista o legătură între Partidul România Unită şi cei care au conceput UNPR. "Nu ştiu, mă gândesc şi eu, poate spun o prostie: cei care au conceput şi constituit UNPR-ul poate vor acum să facă UNPR reloaded. Nu are legătură domnul Oprea. Aşa mă gândesc eu: că cei care au conceput şi construit UNPR - şi o spun încă o dată, rar, că poate mă aud - poate se gândesc să facă încă un vehicul. E cam târziu şi nu le iese", a declarat liderul PSD.

România îmbrăţişează valorile democratice, este un exemplu pentru ţările din regiune. Nu sunt partide extremiste în România, deci ţara este pe o cale pozitivă. Hans Klemm, ambasadorul SUA în România

Patriotul Diaconu a picat testul la istorie!

Contactat de Jurnalul Naţional pentru a explica pe care dintre Brătieni i-a comparat cu Victor Ponta (pe tatăl Ion C. Brătianu sau pe fiul Ion I.C. Brătianu), deputatul Bogdan Diaconu a picat, confuz, testul de istorie. “Eu nu l-am comparat, am spus doar că Victor Ponta este cel mai bun prim-ministru al României de la I.C. Brătianu încoace, marele Brătianu. Să știți că eu sunt într-o discuție acum, dacă e o întrebare de can-can… E vorba de prim-ministrul României, cel mai mare ministru liberal, nu vorbesc de Ionel Brătianu. Cu ce v-am lămurit? Nu mai înțeleg nimic... Ion I.C. Brătianu...”, ne-a declarat, nedumerit, liderul “patrioţilor” români.

×