x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Obiectiv DNA: distrugerea PSD!

Obiectiv DNA: distrugerea PSD!

de Dan Constantin    |    Gabriela Antoniu    |    21 Oct 2014   •   20:09
Obiectiv DNA: distrugerea PSD!

O tribună băsistă finanţată din banii asiguraţilor la Astra, publica recent un articol programatic: “O prioritate naţională: distrugerea PSD!” “Ideologul” transmitea către toate instituţiile “cu naşu' în suflet” ordinul de declanşare a ofensivei generalizate în debutul campaniei electorale. Ţinta – principalul partid al ţării, cu şansele cele mai mari de a câştiga prezidenţialele prin candidatul Victor Ponta. Cum poate fi distrus un partid cu o bază foarte largă de susţinere? De la dorinţă la “putirinţă” este un drum lung dar instituţiile de forţă, bastioanele fidele băsismului ştiu că se află angajate într-o luptă decisivă pentru supravieţuire.

Direcţia Naţională Anticorupţie se află în prima linie de bătaie: ea a reuşit să destabilizeze consilii judeţene, după ce “Sora” ANI a pus “anatema” incompatibilităţii pe sute de primari, în “strategia” de modificare a hărţii politice rezultate din alegerile din 2012. Dosarul Microsoft, cu “lot” substanţial de miniştrii PSD, diversiunea “ofiţerului acoperit” pentru compromiterea lui Victor Ponta, rechizitoriul “Referendumul” şi în fine “Cazul Hrebenciuc”, “lipit” de o cauză civilă arată că întreg arsenalul armelor murdare este scos în această lună decisivă a luptei pentru Cotroceni.

DNA şi-a pierdut credibilitatea. Rolul ei de servant al jocurilor politice este atât de proeminent, încât opinia generală este că DNA a devenit principalul jucător în campania electorală, asumându-şi misiunea ordonată de politrucul băsist.
Distrugerea PSD a devenit prioritatea DNA!
________________


Majoritatea dosarelor instrumentate de procurorii anticorupţie vizează lideri marcanţi ai partidului condus de Victor Ponta
În bătălia cu PSD, DNA a pus mâna pe “perla coroanei”, Viorel Hrebenciuc, forţând demisia acestuia din Parlament după livrarea în presă a stenogramelor unor discuţii politice între deputatul PSD şI Dan Şova, inducând ideea unui complot pentru preluarea şefiei PSD după alegerile prezidenţiale din noiembrie. "Am decis să demisionez, vreau să-mi păstrez demnitatea aşa cum am făcut-o toată viaţa. Încă un lucru vă spun: nu mă răzgândesc. Din partid nu plec, aştept ca plenul să se reunească luni ca demisia să devină efectivă. Sunt la dispoziţia procurorilor şi acum, că nu am imunitate. (...) Nu am vorbit cu nimeni din partid, este propria mea decizie", a anunţat ieri Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD a susţinut că nu a încălcat niciun fel de normă de partid prin discuţiile pe care le-a avut cu Dan Şova, acestea fiind "discuţii pe care le faci la cafea". El a negat că ar fi făcut presiuni asupra asupra lui Şova şi a spus că are încredere în justiţie. În opinia sa, procurorii nu au motiv să se ducă la el acasă, pentru că aşa cum s-a prezentat la audieri de câte a fost nevoie, se va prezenta şi acum. Hrebenciuc a mai spus că va reveni în Parlament, peste doi ani, în 2016, când vor avea loc alegeri legislative.

Demisia lui Hrebenciuc, un gest de protecţie
Premierul Victor Ponta a apreciat că, prin demisia din Parlament, Viorel Hrebenciuc a făcut un gest prin care protejează PSD şi candidatul partidului în alegerile prezidenţiale de atacurile electorale.
"Domnul Hrebenciuc, dincolo de acuzaţii în justiţie, şi-a dat seama foarte clar că este folosit în aceste zile din campania electorală de către adversarii politici şi a făcut un gest prin care mă protejează şi pe mine, şi PSD, şi Parlamentul de atacurile electorale", a spus Ponta într-o declaraţie acordată presei la Măgurele. El a susţinut că justiţia nu va fi niciodată blocată de către PSD sau de către Parlament. "Justiţia nu va fi în niciun fel niciodată blocată de către partid sau de către Parlament, fiecare şi toţi membrii PSD trebuie să se ducă să colaboreze şi să spună ce ştiu, să-şi dovedească nevinovăţia, dacă sunt nevinovaţi, sau să plătească, dacă sunt vinovaţi", a spus liderul PSD. Cu o zi în urmă, premierul a afirmat că nici pe vremea comuniştilor nu te arestau procurorii dacă vroiai să fii şef la partid. “Deci, ce se întâmplă într-un partid, într-o democraţie, este de a se alege de către acei membri. Să-ţi facă cineva dosar penal..? Păi ce? O să numească DNA şef la partide? Asta este culmea! Evident că, dacă cineva încalcă legea, răspunde, dacă nu, însă, trăim în Europa, trăim într-o ţară liberă şi nu ne spune DNA pe cine să alegem şef la vreun partid, nici la PSD, nici la PNL, nici la PC. Aşa încât cred că trebuie să rămânem în limitele Constituţiei şi ale democraţiei", a spus Ponta.

Intraţi în colimatorul DNA
Cazul lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Dan Şova, urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, este ultimul dintr-un lung şir de dosare deschise de procurorii anticorupţie împotriva unor membri marcanţi ai PSD în care a fost vizat, fără succes şi premierul Ponta. Cazul Adrian Duicu, şeful CJ Mehedinţi în care s-ar fi făcut trafic de influenţă din biroul premierului sau invitaţia la cafea a procurorului George Bălan, acuzat de corupţie, sunt exemplele care nu le-au dat satisfacţie procurorilor DNA, motiv pentru care s-a forţat cu scandalul ofiţerului acoperit din Guvern. Şi pentru ca breakingnews-urile să nu intre în pauză, procurorii DNA au tot produs dosare, şi mai multe o dată cu apropierea alegerilor prezidenţiale, în care parlamentari, miniştri şi fosti miniştri PSD sunt cap de afiş: Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi Ioan Adam - în dosarul retrocedărilor de terenuri forestiere, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Dan Nica şi Alexandru Athanasiu - în dosarul Microsoft, Liviu Dragnea - în Dosarul Referendumului din 2012, Nicolae Bădălău - într-un dosar de evaziune fiscală. La acestea se adaugă dosarele deschise de DNA pe numele unor primari şi şefi de consilii judeţene ai PSD: Constantin Boşcodeală (Buzău), Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu (Constanţa), Bunea Stancu (Brăila), Constantin Nicolescu (Argeş), Adrian Duicu (Mehedinţi), Marian Oprişan (Vrancea). Deşi DNA a luat în vizor şi reprezentanţi ai Opoziţiei, numărul dosarelor deschise împotriva acestora este mai mic, în comparaţie cu PSD. O statistică citată de hotnews.ro, arată că din cei 11 parlamentari trimişi în judecată, şapte sunt de la PSD, doi de la PNL, unul de la PMP şi unul de la PC. Din cei 17 parlamentari urmăriţi penal, 13 sunt de la PSD, 3 de la PDL şi unul de la UNPR.

O posibilă explicaţie a ceea ce urmăreşte DNA prin executarea unor lideri marcanţi ai PSD a oferit-o analistul politic Radu Tudor, pe blogul personal. “Traian Băsescu, prin intermediul DNA dar şi al unor politicieni indiferent de partid, influenţează cât poate jocul de putere din PSD, pentru perioada post-Ponta. Un PSD condus de persoane care să nu dorească obsesiv răspunderea judiciară a viitorului fost preşedinte al României e un obiectiv strategic pentru Băsescu”, afirmă Radu Tudor.

×