x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oferta: 1.000.000 $ pentru lista clauzelor

Oferta: 1.000.000 $ pentru lista clauzelor

02 Feb 2004   •   00:00

Eyal Arad, presedintele companiei israeliene de consultanta Arad Communications, omul care i-a adus la putere pe doi dintre premierii Israelului si care ar putea colabora acum cu Vadim Tudor, a acceptat o intalnire cu "Jurnalul National".

MARINA CONSTANTINOIU
A venit pentru mai putin de doua zile la Bucuresti, a opta oara, in ultima jumatate de an. Eyal Arad, presedintele companiei israeliene de consultanta Arad Communications, care de cateva luni este in tratative in vederea consilierii electorale cu liderul Partidului Romania Mare, a evitat orice contact cu presa romana. Desi era asteptat la conferinta de presa a partidului de vineri, Arad, aflat in sediul PRM, pentru o discutie tete-a-tete cu Vadim Tudor, nu s-a aratat ziaristilor.

INTALNIREA. In ciuda faptului ca nu vrea sa faca declaratii presei inainte de semnarea unui contract cu PRM, Arad a acceptat sa stam de vorba sambata, in prezenta consilierului pentru politica externa al lui Vadim Tudor, Nati Meir, intr-un mare hotel din Bucuresti. Pentru a-si explica decizia de a nu face declaratii inutile, inainte de a sti daca porneste la drum alaturi de Vadim Tudor. "E o chestiune de etica, in primul rand. Deocamdata, noi discutam. Cand va exista ceva concret, despre care se poate vorbi cu toata lumea, atunci o vom face", cam asta este esenta explicatiei omului care l-a adus la putere, in ciuda tuturor controverselor, pe actualul premier al Israelului, Ariel Sharon.

CONDITII. Contractul nu se va semna decat in momentul in care atat PRM, cat si Vadim Tudor vor dovedi ca se schimba si ca are un program si o echipa cu care sa se porneasca la lucru, potrivit lui Arad. Presa din Romania scria zilele trecute ca ar exista o lista cu sase conditii pe care liderul PRM ar trebui sa le indeplineasca, pentru ca acest contract sa se semneze. N-am reusit sa le aflam, in schimb, Nati Meir ne-a spus ca lui si lui Eyal Arad li s-a propus "un milion de dolari, in schimbul listei". "Am declarat asta si la BBC", ne-a spus Meir. "Noi nu suntem tradatori", a adaugat cel care i-a devenit consilier lui Vadim Tudor.

DISPONIBILITATE. Corneliu Vadim Tudor a recunoscut potrivit BBC ca, pentru semnarea contractului cu Arad, i s-au pus in vedere anumite clauze, pe care se arata dispus sa le indeplineasca. El nu le numeste "conditii", ci "dialog si restabilirea unor adevaruri istorice". In plus, cotidianul israelian "Haaretz" afirma ieri ca Vadim Tudor intentioneaza chiar sa viziteze Israelul, in luna martie a acestui an si s-ar putea reculege la Zidul Plangerii. Din informat iile noastre, liderul PRM a primit o invitatie particulara de a vizita Israelul in martie, insa a refuzat-o.

Opriti-l! Intr-un e-mail primit ieri la redactie, Centrul de Monitorizare si Combatere a Antisemitismului in Romania (MCA) cere autoritatilor israeliene interzicerea de urgenta a accesului in Israel a lui Corneliu Vadim Tudor, in ciuda faptului ca acesta detine un pasaport diplomatic. MCA face apel inclusiv la autoritatile romane sa-l opreasca pe Vadim "sa implice Romania intr-o noua situatie scandaloasa".

×
Subiecte în articol: politic tudor vadim arad