x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olanda reanalizează anul viitor aderarea României la Schengen

Olanda reanalizează anul viitor aderarea României la Schengen

17 Sep 2012   •   18:03
Olanda reanalizează anul viitor aderarea României la Schengen

Olanda, singura tara care se opune fatis aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, va astepta raportul suplimentar MCV privind situatia din tara noastra inainte de a reanaliza, in 2013, posibilitatea integrarii celor doua state in Spatiul Schengen, anunta Guvernul olandez, conform site-ului bulgar Novinite.com, preluat de Antena 3.

Informatia apare intr-un document trimis de Executivul de la Haga Parlamentului olandez, in care se recomanda ca, intrucat raportul suplimentar al Comisiei Europene privind situatia din Romania va fi prezentat la sfarsitul anului, dezbaterea privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen sa fie amanata pana in 2013.

Guvernul olandez considera ca Romania si Bulgaria inca nu indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen, precizeaza surse citate de Postul public de radio bulgar (BNR). Olanda apreciaza ca cele doua state au inregistrat progrese semnificative la anumite capitole din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, insa nu indeplinesc toate criteriile.

×
Subiecte în articol: opozitie olanda aderare spatiul schengen