x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: De mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, vom avea un minister blocat

Olguţa Vasilescu: De mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, vom avea un minister blocat

05 Dec 2018   •   15:21
Olguţa Vasilescu: De mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, vom avea un minister blocat

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că de joi Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că încetează mandatul ministrului Lucian Şova.

"Mâine (joi - n.r.) este o problemă foarte mare pentru Ministerul Transporturilor, cel puţin, pentru că expiră cele 15 zile. După cum ştiţi, legea zice că după 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcţie, deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat, pentru că, în momentul în care încetează mandatul ministrului, automat toate delegările încetează de drept. Deci mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebaţi pe mine cât de încet gândeşte preşedintele României, cred că ar trebui să întrebaţi la Cotroceni", a spus Vasilescu la Palatul Parlamentului întrebată cât timp îl va mai aştepta PSD pe preşedintele Iohannis să ia o decizie cu privire la remanierea guvernamentală.

Ea a adăugat că premierul Viorica Dăncilă va decide, când se întoarce de la Bruxelles, când va fi sesizată Curtea Constituţională pe această temă.

Olguţa Vasilescu a afirmat că deocamdată nu s-a luat vreo decizie în coaliţia de guvernare cu privire la o eventuală suspendare din funcţie a lui Iohannis în cazul în care preşedintele prelungeşte criza guvernamentală.

Pe 22 noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a dat demisia din funcţie.

El a anunţat, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern comună cu Republica Moldova, că şi-a depus demisia la Cabinetul premierului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: olguţa vasilescu