x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguța Vasilescu, despre pensiile speciale: Toți să fie de acord asupra unei variante și să voteze/ În momentul în care ai pus impozitul la 2.000 de lei, deja ai intrat pe contributivitatea omului

Olguța Vasilescu, despre pensiile speciale: Toți să fie de acord asupra unei variante și să voteze/ În momentul în care ai pus impozitul la 2.000 de lei, deja ai intrat pe contributivitatea omului

28 Mai 2020   •   18:12
Olguța Vasilescu, despre pensiile speciale: Toți să fie de acord asupra unei variante și să voteze/ În momentul în care ai pus impozitul la 2.000 de lei, deja ai intrat pe contributivitatea omului
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că toate partidele trebuie să ajungă la o variantă comună în ceea ce privește impozitarea pensiilor speciale.

„A fost o propunere a domnului preşedinte, Marcel Ciolacu, ca să fie formată o comisie din toate partidele politice, din reprezentanţi ai fiecărui partid, pentru a lua o decizie vizavi de pensiile speciale. (...) Toţi să fie de acord asupra unei variante şi să voteze. Era cel mai simplu ca Guvernul României să fi dat o ordonanţă de urgenţă, că tot ne-au asigurat că în prima zi de guvernare vor elimina pensiile speciale", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, Olguța Vasilescu a afirmat că nu susține varianta impozitării pensiilor speciale de la un prag de 2.000 de lei.

„Am văzut tot felul de variante, inclusiv impozitarea la un prag de 2.000 de lei. Intră în contributivitate. Pensia specială are o parte de contributivitate şi un bonus al statului. În momentul în care ai pus impozitul la 2.000 de lei, deja ai intrat pe contributivitatea omului. Sunt tot felul de proiecte fantasmagorice, numai ca să dea bine la public. (...) Exclus", a declarat aceasta.

Mai mult, Lia Olguța Vasilescu a spus că există pensii mari în sistemul public, doar că la acestea s-a contribuit cu sume mari.

„Sunt pensii mari în sistemul contributiv în pensiile publice din România, chiar pensii de 10.000 de lei, dar pentru că oamenii respectivi au contribuit cu foarte mulţi bani lunar toată viaţa lor. Şi atunci de ce să le tai un drept? Nu vom susţine sub nicio formă acest lucru", a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu pensii speciale