x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: Cel mai important e să putem forma Guvernul chiar şi într-un parteneriat cu ALDE

Olguţa Vasilescu: Cel mai important e să putem forma Guvernul chiar şi într-un parteneriat cu ALDE

11 Dec 2016   •   22:05
Olguţa Vasilescu: Cel mai important e să putem forma Guvernul chiar şi într-un parteneriat cu ALDE

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a declarat, duminică seara, după prezentarea exit-poll-uri, că, la nivelul judeţului Dolj, PSD se aşteapă la un scor de peste 60%, însă cel mai important este ca la nivel naţional să obţină un scor care să îi permită să formeze Guvernul "chiar şi într-un parteneriat cu ALDE".

"A fost o lună foarte grea de campanie şi o zi grea astăzi, care încă nu s-a terminat pentru noi - probabil că o să se încheie undeva mâine dimineaţă, în jurul orei 9.00, după ce vom număra şi vom avea toate procesele verbale din secţiile de vot, ca să vedem care este scorul real al PSD în judeţul Dolj. Noi aşteptăm un scor cu 6 în faţă, care, oricum, va fi un scor istoric pentru PSD Dolj şi, sperăm noi, chiar să fie peste USL. Mai important decât orice este să putem să avem un scor atât de bun la nivel naţional încât să ne permitem să formăm guvernul chiar şi într-un parteneriat cu ALDE", a spus Olguţa Vasilescu.

Ea le-a mulţumit tuturor cetăţenilor Doljului şi locuitorilor Craiovei că au venit duminică la vot, menţionând că s-au prezentat "într-un număr foarte mare".

"Iată, suntem pe locul 3 în România ca şi prezenţă la vot, asta înseamnă că a fost, totuşi, o campanie electorală care a mobilizat suficient electorat. Mergând zilnic în judeţ şi întâlnindu-mă cu circa 1.000 de oameni pe zi (...) am văzut cât de mare este disperarea oamenilor şi câte speranţe şi-au pus în noi şi nu vreau să-i dezamăgim sub nicio formă. Ceea ce am promis în această campanie electorală, eu sunt unul dintre garanţii că aceste lucruri se vor şi întâmpla", a mai spus Vasilescu.

La rândul său, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, a afirmat că reprezentanţii organizaţiei pe care o conduce sunt destul de mulţumiţi de rezultatul votului.

"Am văzut rezultatele exit-poll-ului, suntem destul de mulţumiţi de rezultatul votului, numai că nu contează care este acest exit-poll, ci este foarte importantă numărarea voturilor, scrierea proceselor-verbale şi întocmirea listelor finale, inclusiv distribuţia mandatelor", a spus Manda.

Preşedintele PSD Dolj a mai afimat că speră ca PSD să obţină peste 50% din mandatele de parlamentar la nivel naţional.

"Avem speranţa să facem poate 50% din mandate, ceea ce înseamnă că PSD poate să facă guvernul sigur. PSD+ALDE are această majoritate în Parlament şi vom avea un guvern PSD plus ALDE, pentru că aceasta a fost voinţa românilor. Eu vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat astăzi, indiferent de cum au votat, să le mulţumesc în special celor care au votat PSD", a afirmat preşedintele PSD Dolj.

Potrivit lui Manda, la nivelul judeţului Dolj, rezultatele PSD sunt mult mai bune decât cele pe ţară, pentru că "aşa a fost de fiecare dată", iar organizaţia se luptă în continuare "să fie judeţul cu cel mai mare număr de voturi pentru PSD, cu cel mai mare procent şi, probabil, cu cel mai mare număr de mandate pentru PSD, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor".

"(...) Este o victorie, nu a PSD-ului, ci mai degrabă a României şi ne aşteptăm la patru ani de prosperitate şi de creştere economică pe care s-o simtă românii în buzunarul lor, nu doar pe cifre", a mai declarat Manda.

Sursa - AGERPRES

×