x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olteanu: Dacă PDL şi PSD anunţă că au rupt legăturile, suntem dispuşi să discutăm

Olteanu: Dacă PDL şi PSD anunţă că au rupt legăturile, suntem dispuşi să discutăm

15 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a anunţat, la Realitatea TV, că liberalii sunt dispuşi să reia discuţiile pentru formarea unei majorităţi cu PSD şi PDL, dacă cele două partide anunţă că au rupt legăturile dintre ele.

"Noi nu suntem "cocotă de colţul străzii". Cine vrea să dicute cu noi, discută cu noi şi nu la două capete. Dacă PDL sau PSD anunţă că au rupt legăturile între ele, suntem dispuşi să disctăm formarea unei majorităţi, dacă nu haide şi să vedem adevărul în faţă, e o majoritate formată din două partide care au 70% , tocmai l-au rătăcit pe Stolojan pe drum, o să-şi pună probabil alt prim-ministru", a susţinut Bogdan Olteanu.

Olteanu a subliniat că retragerea lui' Stolojan i se pare "un lucru extrem de grav" şi "nu o glumă".

"Nu e un lucru care ar fi trebuit să se întâmple, pentru că domnul Stolojan când a fost desemnat, ştia cine formează majoritatea, nu a fost o surpriză şi că s-a construit un proiect de guvernare, înţeleg că s-au negociat ministere, în jurul acestei echipe. România are nevoie de un guvern cât mai repede pentru că suntem în criză economică. În aceste condiţii, asemenea balet mie mi separe a fi neserios, şi în aceeaşi măsură să propui un om si apoi să-l retragi înainte de ajungerea la votul din Parlament mi se pare un semn de lipsă de respect pentru cei care au votat", a spus Olteanu.

Liberalul a afirmat că nu Stolojan a luat singur decizia asta, ci împreună cu şeful statului.

"Nu vreau să cred că Stolojan dă dovadă de o asemenea labilitate politică şi încât să depună mandatul de prim-ministru fără să se consulte cu cei care l-a nimit. Sunt convins că Traian Băsescu a ştiut şi a luat parte la luarea deciziei în cel mai bun caz, dacă nu cumva a luat-o singur. Începem noua guvernare cu schimbarea prim-ministrului. Nu s-a mai întâmplat de 17 ani aşa ceva", a conchis Olteanu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic olteanu