x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu, cotă maximă de încredere

Oprescu, cotă maximă de încredere

de Aniela Nine    |    23 Apr 2009   •   00:00

Cel mai de încredere politician român este Sorin Oprescu, arată un sondaj de opinie realizat de BCS. Pe locul doi în clasamentul încrederii este poziţionat Crin Antonescu, urmat la diferenţă mică de Traian Băsescu, aflat însă în scădere.



Potrivit sondajului BCS, realizat în perioada 6-14 aprilie, într-un top al încrederii în politicieni, favoritul românilor este primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Astfel, întrebaţi câtă încredere au în câţiva lideri politici, 45,3% din subiecţi au spus că au foarte multă şi multă încredere în Sorin Oprescu, 37,4% din cei chestionaţi i-au acordat lui Crin Antonescu multă şi foarte multă încredere, în timp ce 36,9% din subiecţi îi acordă lui Traian Băsescu foarte multă şi multă încredere.

Astfel, Traian Băsescu este în scădere la capitolul încredere, pierzând în două luni aproape 12 procente, căci în estimarea făcută de BCS în februarie preşedintele avea 48,1% încredere multă şi foarte multă. Tot în scădere se află şi liderul PSD, Mircea Geoană, la fel ca şi premierul Emil Boc.

În schimb, Crin Antonescu a crescut de la 27,1% în februarie la procentul de 37,4 din aprilie.
Sondajul a testat şi intenţia de vot la alegerile europarlamentare, 51,9% din subiecţi declarând că vor merge sigur la vot, în timp ce 33% au spus că "probabil" vor merge la vot. În schimb, 15,1% din cei chestionaţi au susţinut că nu se vor prezenta în mod cert la vot.

În privinţa unui tur doi al alegerilor prezidenţiale, Traian Băsescu ar câştiga indiferent dacă i-ar avea drept contracandidaţi pe Mircea Geoană (scorul ar fi 54,8% la 45,2%) sau pe Crin Antonescu (scorul ar fi de 51,3 % la 48,7%).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.095 de persoane, marja de eroare fiind de ± 3%.

×
Subiecte în articol: politic incredere