x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu: "Polul Social nu-i partid"

Oprescu: "Polul Social nu-i partid"

de Lavinia Dimancea    |    20 Mai 2006   •   00:00

Apropiata dezbatere de la 23 mai privind lansarea Polului Social, initiat de Ion Iliescu si de Petre Roman, provoaca agitatie in PSD.

Dupa ce Iliescu a stat joi de vorba cu reprezentantii Grupului de la Cluj, dandu-le asigurari ca Polul Social este doar o dezbatere a societatii civile, si nu o structura politica, ieri au aparut noi reactii pe acest subiect. Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, cunoscut ca un apropiat al lui Iliescu, a iesit la rampa pentru a transmite inca o data mesajul senatorului: "Polul Social nu se doreste a fi o structura politica". Asta pentru ca asa a spus pana acum Iliescu. "Noi, in general si in particular, l-am crezut si il credem pe presedintele Iliescu", si-a sustinut teoria Sorin Oprescu.

Liderul PSD Bucuresti a explicat ca la data de 23 mai va fi lansat "un forum de dezbateri", precizand ca "nu poate fi vorba de un partid, ci de o constructie la care si PSD participa".

IPOTEZA. Oprescu nu a exclus ipoteza transformarii Polului intr-un partid politic, dar a precizat ca aceasta decizie nu poate fi luata decat de conducerea PSD. De partea cealalta, senatorul George Maior, directorul de cabinet al lui Mircea Geoana, a declarat ca Polul Social trebuie construit in jurul PSD. "Trebuie sa existe garantii clare ca Polul nu se va transforma in partid politic, pentru a nu se crea confuzii la nivelul organizatiilor PSD", a spus Maior, potrivit Mediafax. Senatorul l-a atacat pe coautorul Polului, Petre Roman, avertizand ca "implicarea agresiva" a acestuia nu creeaza o situatie confortabila in randul membrilor PSD.

×
Subiecte în articol: politic psd polul social