x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprişan, înainte de CExN al PSD: Mesajul este de a continua guvernarea

Oprişan, înainte de CExN al PSD: Mesajul este de a continua guvernarea

21 Sep 2018   •   12:53
Oprişan, înainte de CExN al PSD: Mesajul este de a continua guvernarea

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, că mesajul organizaţiei este de a continua guvernarea şi programul de guvernare, subliniind că toate aceste lucruri sunt posibile cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru că acesta a fost ales de toţi membrii. 

"Acum trebuie să continuăm guvernarea, trebuie să ducem programul de guvernare până în 2020, astfel încât în 2020 românii să aibă o viaţă mai bună decât în trecut şi în ţara asta să nu mai poată fi arestat nimeni la comandă politică şi să fie respectată cu sfinţenie Constituia şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor", a susţinut el. 

Întrebat dacă aceste lucruri sunt posibile cu Liviu Dragnea în fruntea partidului, Oprişan a spus că Dragnea a fost ales de toţi membrii PSD. 

"Da, e posibil, pentru că Liviu Dragnea a fost ales de toţi membrii de partid", a afirmat Oprişan. 

El i-a criticat pe colegii care au transmis scrisoarea prin care cer demisia lui Dragnea. 

"Nu poţi să vii dintr-o dată, peste noapte, după ce nu ai deschis gura niciodată în organismele statutare ale PSD, în CExN, nu poţi să vii dintr-o dată şi să scrii o scrisoare, să te adresezi membrilor PSD şi cetăţenilor României cu probleme strict interne ale PSD. (...) Colegii nu înţeleg că problemele se discută întâi în interiorul partidului, aşa cum e normal, pentru că PSD e cel mai mare partid al ţării. Când vorbeşti despre PSD, nu poţi să te gândeşti ca la problemele tale personale. Când vorbeşti de cel mai mare partid, trebuie să te gândeşti că dacă introduci o criză în partidul de guvernământ. Atunci trebuie să te gândeşti şi la cursul euro-dolar, la bursă, la români. Când nu te gândeşti la aceste lucruri, trebuie să-şi faci o mea culpa (...), pentru că este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului nostru", a mai spus Oprişan. 

Întrebat dacă i s-a propus să preia funcţia de ministru de Interne, Oprişan a spus: "Exclus. Noi dacă vrem o funcţie guvernamentală, pentru că PSD a câştigat alegerile cu sprijinul tuturor românilor, iar PSD este singurul partid autentic românesc în acel moment, o să solicit încrederea colegilor mei". 

El a subliniat că are un jurământ depus faţă de cetăţenii judeţului Vrancea şi o să-l ducă până la capăt. 

Legat de condamnarea lui Liviu Dragnea, Oprişan a declarat că orice persoană este considerată nevinovată până la pronunţarea instanţei. 

"Condamnarea în dosarul referendumului, o spun eu, Marian Oprişan, este o ruşine. (...) Nu recunosc această condamnare. Dosarul referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat, este un dosar eminamente politic şi condamnarea a fost dată la ordinul sistemului", a mai spus Oprişan. AGERPRES

×
Subiecte în articol: marian oprisan