x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: A fost complet nepotrivit ca Tăriceanu să facă declaraţii politice

Orban: A fost complet nepotrivit ca Tăriceanu să facă declaraţii politice

03 Aug 2018   •   16:14
Orban: A fost complet nepotrivit ca Tăriceanu să facă declaraţii politice

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat vineri afirmaţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa partidului, el arătând şi că liberalii sunt într-o opoziţie fermă faţă de actuala putere.

"A fost complet nepotrivit ca la un astfel de eveniment să faci declaraţii politice şi mai ales să adresezi critici la adresa partidului căruia Mircea Ionescu-Quintus i-a dedicat întreaga viaţă, poziţiile partidului fiind elaborate şi cu participarea domnului Mircea Ionescu-Quintus, a fost alături de noi în calitate de preşedinte, de preşedinte de onoare al partidului. Nu era locul pentru astfel de afirmaţii", a spus preşedintele PNL, la Parlament, cu ocazia lansării "Asociaţiei Mircea Ionescu-Quintus", despre care a afirmat că este foarte importantă pentru păstrarea în conştiinţa publică a personalităţii lui Mircea Ionescu-Quintus.

Ludovic Orban a răspuns şi mesajului de unitate a liberalilor lansat de fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica.

"PNL este într-o opoziţie fermă, categorică de principii, de fond, împotriva actualei puteri, împotriva PSD, împotriva lui Dragnea şi a camarilei sale. Oricine împărtăşeşte această poziţie a PNL este binevenit în PNL. Noi, ca partid, ne-am tot unit, dacă mai pleacă câte unii de lângă noi nu înseamnă că mai au neapărat ce să caute în PNL, pentru că dacă cineva pleacă de lângă tine înseamnă că a avut nişte motive în care a plecat", a spus preşedintele PNL.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat că PNL îşi doreşte ca în toamnă, printr-o moţiune de cenzură, să schimbe Guvernul şi că în acest demers se bazează şi pe ALDE.

"Mă bazez ALDE să înţeleagă necesitatea de a vota o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern pe care momentan nu îl susţinem, dar care este un Guvern catastrofal. Mă uitam ieri la datele prezentate de Viorica Dăncilă cu rectificarea 'pozitivă'. În realitate suntem într-o situaţie economică foarte complicată şi indiferent câte mesaje false, mincinoase, false va da această doamnă prim-ministru nu înseamnă că lucrurile vor sta mai bine", a mai arătat Gorghiu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, fost preşedinte al liberalilor, a declarat, vineri, cu ocazia lansării Asociaţiei "Mircea Ionescu-Quintus" că PNL a devenit susţinătorul instituţiilor şi metodelor statului represiv, el menţionând şi că reunificarea dreptei nu se poate face în jurul unui partid.

"Eu nu cred că cei care sunt autentici liberali pot să accepte o Românie în care drepturile şi libertăţile individuale sunt călcate în picioare. Generaţia lui Mircea Ionescu-Quintus a cunoscut ororile comunismului, a trebuit să suporte consecinţele regimului totalitar, modul în care a funcţionat societatea (...), represiunea comunistă, tragedia celor care au ajuns în închisori pentru că îşi păstraseră convingerile politice. Astăzi România pare să fie din nou frământată de aceleaşi lucruri, e puţin zis pare, este frământată. Trăim într-o societate în care valorile statului de drept au fost pervertite şi din păcate vehiculul care ar fi trebuit să fie cel mai puternic apărător al libertăţii cetăţenilor a devenit susţinătorul instituţiilor şi metodelor statului represiv şi, din păcate, o spun cu regret mă refer la PNL. E un moment de reflecţie pentru cei tineri. Nu partidul este totul, ci ideile în care cred. Dacă aveţi convingeri profund liberale, atunci o poziţionare clară şi neechivocă în raport cu abuzurile care au caracterizat societatea românească este obligatorie", a susţinut preşedintele Senatului.

Fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica a afirmat, la eveniment, că iniţiativa de înfiinţare a "Asociaţiei Mircea Ionescu-Quintus" trimite la ideea de unitate a liberalilor.

"E un eveniment festiv prin care se inaugurează această fundaţie Mircea Ionescu-Quintus. Ca orice moment festiv, există o încărcătură simbolică şi nu este întâmplător că s-a înfiinţat chiar în conjunctura actuală această fundaţie, pentru că eu cred că acest gest, această iniţiativă, trimite la ideea de unitate a liberalilor, idee care a fost slujită de Mircea Ionescu-Quintus, idee care în politica românească de peste un secol (...) a fost cea care a câştigat. (...) Ori de câte ori liberalii au fost uniţi au câştigat bătălia politică şi cred că mesajul înfiinţării acestei fundaţii şi mesajul pe care îl transmite peste timp Mircea Ionescu-Quintus este tocmai acesta: Dacă liberalii se unesc, dacă forţele politice de dreapta se unesc se poate câştiga bătălia politică care urmează, de fapt mai multe bătălii politice. (...) Fără unitatea liberalilor, fără unitatea forţelor de centru-dreapta, nu se va putea câştiga niciuna dintre bătăliile politice viitoare", a spus Stoica. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban