x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Adoptarea "Declaraţiei de la Sibiu", un moment major pentru România

Orban: Adoptarea "Declaraţiei de la Sibiu", un moment major pentru România

09 Mai 2019   •   21:25
Orban: Adoptarea "Declaraţiei de la Sibiu", un moment major pentru România

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, salută adoptarea "Declaraţiei de la Sibiu" de către liderii Uniunii, apreciind că acesta un moment "major" pentru România, care oferă ţării noastre o perspectivă solidă în cadrul discuţiilor despre viitorul proiect european.

"Este un moment major pentru România, care oferă ţării noastre o perspectivă europeană solidă în cadrul discuţiilor despre viitorul proiect european şi siguranţa faptului că vom avea un important cuvânt de spus mai departe în dezbaterea despre viitorul Europei. Reaprinderea spiritului pe care s-a construit Uniunea Europeană şi reafirmarea angajamentelor pe care se vor construi pacea şi prosperitatea pentru viitoarele generaţii arată că reuniunea de la Sibiu a reprezentat un moment excepţional nu doar pentru ţara noastră, ci pentru întreaga Uniune Europeană", se arată într-un comunicat semnat de liderul liberal.

El a remarcat "căldura şi entuziasmul" cu care au fost întâmpinaţi oficialii europeni şi modul în care le-au răspuns cetăţenilor care au venit să-i salute.

"Emoţia acelor momente va rămâne în inimile liderilor Uniunii Europene ori de câte ori se vor gândi la România, ceea ce nu e puţin lucru. La acestea se adaugă imaginea marilor manifestaţii proeuropene determinate de actuala guvernare prin atacurile la adresa justiţiei şi a statului de drept din România. În aceeaşi notă am putut constata cu ocazia Summitului Partidului Popular European atitudinea extrem de pozitivă pe care o au liderii europeni faţă de români şi de România, plină de speranţă şi de încredere pentru alegerile pe care le vor face în 26 mai", a adăugat Orban.

Preşedintele PNL a apreciat că "nu există niciun dubiu" în rândul oficialilor europeni asupra "spiritului proeuropean desăvârşit" al românilor, asupra angajamentului faţă de valorile europene.

"Doar în mintea unor personaje politice toxice, precum cele aflate astăzi la guvernarea ţării, mai poate exista ideea că România se confundă cu partidul sau că este firesc să fie pusă în slujba partidului. Aceşti lideri sunt izolaţi şi respinşi de întregul Occident, ceea ce s-a văzut cât se poate de clar astăzi, şi vor dispărea cât de curând în negura istoriei. Important este ca românii să se exprime în curând la alegeri pentru a stabili fără vreo urmă de îndoială că locul României nu poate fi nicăieri altundeva decât în Europa, profund dedicată proiectului european, întrucât doar aşa va deveni mai puternică, mai credibilă şi mai prosperă", a mai precizat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL