x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: "Apariţia lui Oprescu în cursa prezidenţială ar putea să mărească şansele lui Antonescu"

Orban: "Apariţia lui Oprescu în cursa prezidenţială ar putea să mărească şansele lui Antonescu"

27 Iul 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, că apariţia lui Sorin Oprescu în cursa pentru prezidenţiale ar putea să mărească şansele lui Crin Antonescu, precizând însă că preferă să creadă afirmaţiile anterioare ale lui Oprescu privind obligaţiile către bucureşteni.



"Prefer să cred nenumăratele declaraţii pe care le-a făcut până acum domnul Oprescu, referitor la faptul că are o obligaţie faţă de bucureşteni şi că îşi doreşte să rămână trei mandate la Primărie", a susţinut Orban, citat de Mediafax.

Întrebat dacă posibila candidatură a lui Oprescu ar afecta candidatura lui Crin Antonescu, liderul PNL a menţionat că liberalii au făcut cercetări sociologice în acest sens, precizând că apariţia lui Oprescu în cursă ar putea chiar să mărească şansele lui Antonescu la prezidenţiale.

"Nu ar afecta foarte mult şansele candidatului PNL Crin Antonescu. Noi deja am cercetat în sondajele de opinie inclusiv posibilitatea apariţiei în cursa prezidenţiale a domnului Oprescu, şi apariţia acestuia în cursa prezidenţială ar putea chiar să mărească şansele lui Crin Antonescu", a conchis Orban.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că "ia în calcul" candidatura la Preşedinţie de pe poziţia de independent, urmând să ia o decizie în acest sens în perioada următoare.

Oprescu a precizat că îl "frământă" candidatura la preşedinţia României, la fel ca şi pe alţii, şi că nu este atât de simplu să ia o astfel de decizie.

"Eu nu exclud chestia asta (candidatura la Preşedinţie, n.r.). Dar nu înseamnă că, acum , în momentul ăsta, m-am hotărât. Îmi mai trebuie multe lucruri. Este o hotărâre de viaţă. Mai am nevoie de timp ca să iau o decizie", a spus Oprescu.

Oprescu a explicat că are nevoie, pentru a lua o astfel de decizie, de certitudine în ceea ce priveşte simpatia şi încrederea oamenilor. (V.A.)

×