x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban către Dăncilă: Orice promisiune făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea politică reprezintă o infracţiune

Orban către Dăncilă: Orice promisiune făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea politică reprezintă o infracţiune

07 Oct 2019   •   14:38
Orban către Dăncilă: Orice promisiune făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea politică reprezintă o infracţiune

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un avertisment, luni, social-democraţilor, arătând că reprezintă infracţiune orice promisiune în bani sau în funcţii făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea politică cu privire la moţiunea de cenzură.

"Avertizez public preşedintele PSD, negociatorii PSD că orice promisiune făcută în bani sau în funcţii către parlamentari pentru a le schimba opţiunea politică reprezintă o infracţiune, ca atare îi somăm să se abţină de la practicile cu care ne-au obişnuit, oricum şansele de reuşită ale unor astfel de practici sunt egale cu zero, oricum noi vom continua discuţiile, vom continua negocierile şi vom încerca să convingem în continuare parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură să fie alături de acest demers salutar pentru România, pentru că, după părerea mea, orice parlamentar care va vota moţiunea de cenzură va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publică", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a precizat că se bazează pe voturile a 244 de parlamentari la moţiunea de cenzură.

"Începe săptămâna decisivă. PNL este mobilizat la maximum pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură. Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură. Echipele de negociere ale PNL continuă discuţiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenţi, din PSD sau din grupul minorităţilor naţionale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afara celor 237 de parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, să vină la vot şi să voteze în favoarea moţiunii de cenzură. (...) Până în prezent avem şapte parlamentari care au promis că vor veni la vot şi că vor vota moţiunea de cenzură - 244 este pe socoteala noastră, dacă vor vota moţiunea de cenzură şi cei trei parlamentari care şi-au anunţat trecerea la Pro România se poate spune că suntem la 247. În ceea ce priveşte dispozitivul nostru de voturi nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea niciunuia dintre semnatari, există numai dubii care sunt legate de motive medicale în privinţa unui singur parlamentar, dar sper să rezolvăm această problemă", a afirmat Orban.

Potrivit acestui, discuţiile privind o eventuală formulă de guvernare vor avea loc după moţiunea de cenzură. "Poziţia oficială a PNL şi mandatul de negociere va fi stabilit vineri. Voi convoca în cursul zilei de astăzi reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului (pentru vinieri - n.r.) care este forul care dezbate şi dă mandatul delegaţiei care va reprezenta PNL la negocierile de la Cotroceni, dar obiectivul nostru astăzi este să ne asigurăm că va trece moţiunea de cenzură", a explicat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a informat că luni după-masă vor avea loc evenimente simultane în fiecare filială judeţeană a partidului pentru a marca lansarea campaniei electorale pentru prezidenţiale.

AGERPRES

×