x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban către Iohannis: Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României

Orban către Iohannis: Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României

04 Noi 2019   •   20:26
Orban către Iohannis: Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României

Premierul Ludovic Orban i-a transmis, luni, şefului statului, că, începând de astăzi, are un partener "de încredere" în Guvernul României.

"Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României, un partener de încredere care e gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României, pentru realizarea programelor şi proiectelor care pot să aducă România într-o situaţie de revenire pe drumul drept", a spus Orban, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestitură a noului Cabinet.

El a catalogat drept o "minune" adoptarea moţiunii de cenzură şi învestirea Guvernului.

"Suntem după, eu aş categorisi-o aproape o minune: şapte formaţiuni politice şi grupuri parlamentare, cu un număr redus de parlamentari fiecare, au reuşit în primul rând să se unească să pună punct unei guvernări care cu adevărat a făcut rău României şi care a revoltat marea majoritate a românilor şi a produs nişte efecte, din păcate, nu numai pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung, care vor fi foarte greu de corectat. A doua minune este învestirea acestui guvern şi chiar e o minune. Gândiţi-vă că în Parlamentul României, Partidul Naţional Liberal, care este partidul care şi-a asumat răspunderea guvernării, deţine cam 20% şi, cu toate astea, astăzi am obţinut votul de învestitură", a spus Orban.

El le-a mulţumit partenerilor care au votat alături de PNL.

"Le mulţumesc partenerilor serioşi, partenerilor care au fost alături de noi atât în efortul de a opri PSD-ul să mai facă rău României, cât şi în efortul de a da României un guvern legitim, un guvern serios, un guvern responsabil parlamentarilor, care să aibă cu adevărat capacitatea de a rezolva marile probleme cu care se confruntă România. Le mulţumesc celor din USR, celor din ALDE, celor din PMP, parlamentarilor UDMR, parlamentarilor din Grupul minorităţilor naţionale şi o mulţumire specială parlamentarilor din Pro România, care în condiţii extrem de dificile, au fost alături de noi", a afirmat Orban.

Premierul a afirmat că Guvernul porneşte la "un drum greu, într-o situaţie destul de dificilă pentru România".

"Avem de rezolvat probleme stringente, avem de deblocat o mulţime de proiecte care au bătut pasul pe loc şi care au împiedicat dezvoltarea României, de la proiectele de infrastructură în domeniul transporturilor, proiectele de investiţii în reţeaua sanitară, deblocarea tuturor procedurilor competitive în programul de achiziţie de înzestrare a Armatei şi, mai ales, asigurarea unui procent de 2% din Produsul Intern Brut, conform angajamentelor noastre. Domnule preşedinte, ne veţi avea parteneri în tot efortul dumneavoastră de a întări poziţia României pe plan internaţional, de a consolida şi de a determina o poziţie din ce în ce mai bună pentru România la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, ne veţi avea partener în toate demersurile dumneavoastră în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii şi în cadrul NATO. Ne aveţi parteneri în toate programele pe care le aveţi de la «România educată» şi mai ales în proiectul de ţară, care ştim că în curând va fi prezentat românilor. Puteţi conta pe o colaborare loială. Suntem deschişi pentru un dialog permanent, pentru un parteneriat spre binele românilor, care să ducă cu adevărat la un guvern care să fie al românilor, un guvern care să nu mai răspundă la nişte comenzi politice absurde, un guvern care să ţină cont de ceea ce aşteaptă românii de la noi, un guvern format din oameni oneşti, oameni modeşti, oameni cu bun-simţ, oameni competenţi, oameni care au capacitatea să finalizeze proiectele benefice pentru România", a mai spus Ludovic Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban Klaus Iohannis