x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Cerem şi noi demisia premierului Dăncilă; nu vom rata ocazia să depunem o moţiune de cenzură

Orban: Cerem şi noi demisia premierului Dăncilă; nu vom rata ocazia să depunem o moţiune de cenzură

27 Apr 2018   •   19:49

Liberalii cer demisia din funcţie a premierului Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a adăugat că o moţiune de cenzură împotriva Guvernului este o decizie care trebuie bine cumpănită, dar nu se va rata ocazia să se depună în actuala sesiune parlamentară. 

"Suntem alături de preşedintele Iohannis şi susţinem demersul perfect justificat iniţiat de preşedinte prin care a solicitat demisia din funcţie a doamnei Vasilica Viorica Dăncilă. Orice zi în care doamna Dăncilă rămâne în poziţia de premier riscă să afecteze interesele naţionale ale României şi riscă să genereze consecinţe extrem de grave pentru viaţa de zi cu zi a României, a românilor şi pentru perspectivele de dezvoltare a ţării noastre. (...) Nu putem să facem altceva decât să solicităm şi noi în mod imperativ demisia premierului Dăncilă, altfel riscăm ca România să nu aibă în continuare Guvern, pentru că la ora actuală puterea în cadrul Guvernului este clar că nu este exercită de cel care este titularul funcţiei de premier, este clar că la Palatul Victoria taie şi spânzură nu numai Dragnea şi Tăriceanu, dar taie şi spânzură Darius Vâlcov şi cu Sevil Shhaideh, a căror situaţie în privinţa procedurilor judiciare la care sunt supuşi este bine cunoscută şi care nu face altceva decât să arunce o lumină negativă asupra activităţii Guvernului. (...) Noi solicităm alături de preşedintele României demisia premierului Dăncilă", a spus Orban, într-o conferinţă de presă. 

El a arătat că o moţiune de cenzură împotriva Guvernului va fi depusă atunci când există cele mai mare şanse de a obţine voturi de la parlamentarii majorităţii, subliniind că PNL nu va rata ocazia de a depune această moţiune în actuala sesiune parlamentară care se încheie pe 30 iunie. 

"Opoziţia are la dispoziţie pe parcursul unei sesiuni parlamentare o singură moţiune de cenzură. (...) Decizia de a iniţia o moţiune de cenzură este o decizie care trebuie cumpănită bine, să se fundamenteze pe nişte raţiuni extrem de serioase şi care să fie iniţiată atunci când există cele mai mari şanse pentru ca ea să-şi realizeze efectul pentru care este depusă. (...) Nu vom rata ocazia de a utiliza acest instrument democratic, constituţional în cadrul acestei sesiuni parlamentare", a arătat Ludovic Orban. 

El a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că "pune în practică orbeşte ordinele cuplului politicianist Dragnea-Tăriceanu", dând ca exemplu memorandumul Guvernului privind mutarea Ambasadei României din Israel. 

"Premierul Dăncilă a arătat din nou că nu vrea să-şi exercite funcţia. Cum altfel putem interpreta refuzul premierului Dăncilă de a se prezenta la invitaţia preşedintelui, care îşi exercită atribuţiile de mediere între puterile statului, la o discuţie privitoare la relaţiile dintre Guvern şi BNR? Prin acest chiul al premierului, practic, Viorica Vasilica Dăncilă a arătat că nu o interesează ce se întâmplă în economia românească", a adăugat preşedintele PNL. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban