x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Creşterea de 25% a salariului net este o nouă minciună gogonată a Guvernului PSD-ALDE

Orban: Creşterea de 25% a salariului net este o nouă minciună gogonată a Guvernului PSD-ALDE

06 Feb 2018   •   22:00
Orban: Creşterea de 25% a salariului net este o nouă minciună gogonată a Guvernului PSD-ALDE

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că majorarea "artificială" a salariilor angajaţilor din mediul privat riscă să afecteze zeci de mii de companii, susţinând şi că în administraţia centrală creşterile salariale promise se dovedesc a fi o nouă "minciună gogonată" a Guvernului PSD-ALDE.

"În mediul privat, peste 50% dintre angajaţi nu au salariile brute mărite, astfel încât să aibă garanţia contractuală că salariul net nu va scădea faţă de cel de anul trecut. Majorarea artificială a salariului minim brut riscă să afecteze zeci de mii de companii care nu au resursele pentru a majora salariile. În administraţia centrală, creşterea promisă de 25% a salariului net se dovedeşte a fi doar o nouă minciună gogonată a guvernului PSD-ALDE. Iar în administraţia locală, pentru a putea menţine salariile nete de anul trecut, primăriile trebuie să crească bugetul alocat cheltuielilor de personal cu 21%, asta în condiţiile în care au fost literalmente jefuite de Guvern prin OUG 79 şi prin legea bugetului de stat", a scris Orban, marţi, pe Facebook.

Potrivit lui Orban, majoritatea primăriilor fie vor reduce salariile, fie vor da afară o parte dintre angajaţi.

"Asta este atitudinea PSD faţă de românii care îşi câştigă existenţa prin muncă cinstită, de dispreţ şi batjocură. Şi asta se întâmplă după un an cu o creştere economică de 7%...", conchide liderul PNL. AGERPRES

×