x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de comisar european cu acordul preşedintelui

Orban: Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de comisar european cu acordul preşedintelui

30 Sep 2019   •   13:33
Orban: Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de comisar european cu acordul preşedintelui

PNL cere "imperativ" premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de comisar european, cu acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi cu respectarea condiţiilor legale de audiere a candidatului propus în Parlamentul României, a declarat, luni, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Orban a afirmat că premierul trebuie să evite o nouă propunere "penibilă şi ruşinoasă" pentru România.

"Cerem imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare cu acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi cu respectarea condiţiilor legale de audiere a candidatului propus în Parlamentul României. Viorica Dăncilă şi PSD trebuie să înceteze imediat mascarada nominalizărilor pentru funcţia de comisar european care afundă şi mai mult România la nivel european şi să evite o nouă propunere penibilă şi ruşinoasă pentru România", a transmis Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă.

Potrivit liderului liberal, "tentativa candidatului PSD la funcţia de comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situaţie de conflict de interese prin stingerea unui împrumut luat de la o persoană fizică cu două apartamente la schimb, este un gest scandalos care aruncă asupra României anatema unor politicieni obişnuiţi cu camăta pentru funcţii publice".

El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să retragă nominalizarea Rovanei Plumb care "a făcut deja prea mult rău României la nivel european".

În opinia preşedintelui PNL, "încercările disperate ale candidatului PSD de a ieşi din situaţia de conflict de interese cu un troc făcut peste noapte ca la cămătari nu au reuşit să păcălească pe nimeni". "Mai mult, soluţia de înţelegere amiabilă la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul său doar într-o situaţie reclamată de conflict de interese a întărit lipsa de transparenţă şi de onestitate a candidatului PSD", a completat Orban.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, au declarat pentru AGERPRES surse de la Bruxelles. Împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa şapte. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban