x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre creșterea alocațiilor: Ne-am gândit la un mecanism de majorare în etape

Orban, despre creșterea alocațiilor: Ne-am gândit la un mecanism de majorare în etape

27 Iul 2020   •   12:13
Orban, despre creșterea alocațiilor: Ne-am gândit la un mecanism de majorare în etape
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul ar putea majora alocațiile copiilor în etape și că procentul și ritmul de creștere depinde de prognozele economice.

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

El a refuzat să avanseze un procent cu care vor fi majorate alocațiilor.

„Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”, a adăugat Orban.

Referitor la majorarea pensiilor, el a reafirmat că acest lucru va avea loc, dar trebuie să existe garanția că economia va putea suporta această creștere.

Potrivit legilor adoptate de Parlament, Guvernul trebuia să dubleze alocațiile copiilor și să majoreze, de la 1 septembrie, punctul de pensie cu 40%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alocatii ludovic orban