x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre deschiderea restaurantelor: „Ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roșie”

Orban, despre deschiderea restaurantelor: „Ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roșie”

10 Iul 2020   •   19:06
Orban, despre deschiderea restaurantelor: „Ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roșie”
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a dat de înțeles, vineri, că nu vor fi deschise restaurantele în data de 15 iulie și că decizia va fi amânată: „Să-mi fie iertat! Deși am avut discuții, din cauza creșterii numărului de cazuri, încă mai așteptăm să luăm această decizie”, a spus Orban.

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, la Tulcea, dacă urmează, în 15 iulie, o nouă relaxare a restricțiilor, premierul Ludovic Orban a spus că obiectivul este limitarea răspândirii virusului, care „nu se poate face în condițiile revenirii aproape la normal”.

„Ce mai sunt închise? Restaurantele din spații închise, unde să-mi fie iertat, deși am avut discuții, din cauza creșterii numărului de cazuri, încă mai așteptăm să luăm această decizie. Competițiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele în spații închise, concertele simfonice, opera - acestea au rămas închise. Ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roșie”, a spus Orban.

Acesta a afirmat că este foarte greu să mai ia o decizie de relaxare într-un domeniu, cât timp numărul de cazuri noi de COVID crește.

„E foarte greu să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creșterea numărului de cazuri, care ne îngrijorează și ne determină la o atitudine foarte energică, pentru a asigura respectarea regulilor de către toți actorii instituționali, atât din mediul public cât și din mediul privat”, a mai spus premierul.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban