x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

22 Ian 2020   •   17:10
Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD Adrian Solomon la proiectul de eliminare a pensiilor speciale, cu privire la sportivi, artişti şi oameni de ştiinţă.

Întrebat dacă PNL va face ceva referitor la păstrarea pensiilor speciale pentru magistraţi, având în vedere protestele pe care aceştia le anunţă, Orban a spus că nu este de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor.

"Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Solomon, care a propus, şi din păcate s-a adoptat, a propus eliminarea pensiilor viagere pentru sportivi, a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti, pentru oameni de ştiinţă, sunt nişte excese pe care noi nu putem să le susţinem. Sigur că, odată ce s-a adoptat raportul, nu avem nicio garanţie că se răzgândeşte PSD, inventatorul pensiilor speciale", a spus Orban, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că PNL a luat deja decizia politică de a susţine ca pensiile să aibă ca principal mod de calcul principiul contributivităţii.

"Acesta este singurul principiu drept, corect, în care omul primeşte pensie în funcţie de cât a contribuit în perioada în care a fost activ, cu excepţia pensiilor de serviciu, care se acordă către cadrele militare", a concluzionat premierul.

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat în luna decembrie raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI. A fost introdus un amendament al deputatului Adrian Solomon prin care se elimină şi indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi drepturile altor categorii profesionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban pensii speciale