x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre modificarea OUG 114: În şedinţa de Guvern cel mai probabil adoptăm un act normativ

Orban, despre modificarea OUG 114: În şedinţa de Guvern cel mai probabil adoptăm un act normativ

06 Ian 2020   •   15:29
Orban, despre modificarea OUG 114: În şedinţa de Guvern cel mai probabil adoptăm un act normativ
Sursa foto: gov.ro

Guvernul va adopta, în şedinţa de luni, un act normativ care să modifice prevederile OUG 114/2018, şi anume o serie de măsuri pe care le consideră necesare pentru construcţia Legii bugetului de stat şi a celui al asigurărilor sociale de stat, cum ar fi îngheţarea indemnizaţiei demnitarilor, încetarea detaşărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public sau plafonarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, a declarat luni premierul Ludovic Orban, la finalul Comitetului Executiv al PNL.

"Mi-am informat colegii şi am cerut susţinere, o situaţie creată de colegii de la PSD. Din cauza modului în care a fost construită OUG 114 a trebuit să includem în legea de corectare a OUG 114 o serie de măsuri pe care le-am considerat necesare pentru construcţia legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor de stat. E vorba de îngheţarea indemnizaţiei demnitarilor, încetarea detaşărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, plafonarea punctului de amendă - practic, toate aceste măsuri, prorogarea termenului de intrare în vigoare a articolului 200 din Codul administrativ privitor la pensiile speciale pentru primari, viceprimari, vicepreşedinţi de consilii judeţene", a precizat Orban.

El a adăugat că toate aceste măsuri vor face obiectul unui act normativ care va fi supus dezbaterii şi adoptării în şedinţa de luni a Guvernului.

"Practic, măsurile trebuie adoptate cât mai rapid. PSD a atacat la CCR această lege. Există ca şi consecinţă a atacului la Curtea Constituţională. Legea nu poate să se ducă la promulgare şi nu poate să intre în vigoare, ca urmare a promulgării. Toate aceste prevederi pe care le-am considerat necesare, de bun simţ, ele în mod obligatoriu ar fi trebuit să intre în vigoare. PSD a arătat foarte clar că nu doreşte aceste măsuri şi doreşte să ne încurce cât mai mult. Ca atare, am cerut sprijinul colegilor mei. În cursul şedinţei de Guvern, de la ora 16,00, vom dezbate acest lucru şi cel mai probabil vom adopta un act normativ, fie ordonanţă de urgenţă, fie ordonanţă simplă, astfel încât prevederile să intre în vigoare", a susţinut Orban.

Guvernul Orban şi-a asumat, pe data de 23 decembrie 2019, răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică o serie de prevederi din OUG 114, act normativ contestat de PSD la CCR.

Termenul stabilit de judecătorii CCR pentru transmiterea punctelor de vedere este 20 ianuarie, iar dezbaterea a fost stabilită pentru 29 ianuarie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban OUG 114