x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre pacienții asimptomatici externați: Vor fi tratați în izolare

Orban, despre pacienții asimptomatici externați: Vor fi tratați în izolare

16 Iul 2020   •   18:25
Orban, despre pacienții asimptomatici externați: Vor fi tratați în izolare
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că pacienții externați, pentru că erau asimptomatici, vor fi tratați în izolare la domiciliu, iar dacă acest lucru nu este posibil, ei vor sta într-un alt spațiu unde se pot izola pentru a nu răspândi virusul.

Întrebat ce se va întâmpla, după ce legea carantinării și izolării va fi votată în Senat, cu pacienții externați asimptomatici, premierul a spus că aceștia vor fi în continuare tratați.

„Cu siguranță autoritățile sanitare vor dispune ca persoanele respective să fie tratate în izolare la domiciliu sau, dacă nu pot fi tratate în izolare la domiciliu, atunci într-un alt spațiu unde să se poate izola, astfel încât să nu pună în pericol membrii familiei sau alți membri ai comunității. Cu siguranță că ei trebuie să mai facă testări până vor fi testați negativ”, a spus Orban, după discuțiile din Senat, care vizează legea carantinării și izolării.

Premierul a spus că în concepția sa nu există „asimptomatici, mai puțin simptomatici sau mai mult simptomatici”.

„Din punctul meu de vedere nu există decât două categorii de oameni: oameni sănătoși și oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome, asta nu înseamnă că nu transmite virusul și asta nu înseamnă că odată ce este infectat cu virusul nu poate dezvolta o formă de evoluție a mai severă a bolii”, a mai spus Orban.

Legea carantinării și izolării se află la Senat, unde urmează să fie votată.

Sursa: Mediafax

×