x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: După şedinţele de la PSD sunt convins că vor fi noi oportunităţi privind susţinerea moţiunii de cenzură

Orban: După şedinţele de la PSD sunt convins că vor fi noi oportunităţi privind susţinerea moţiunii de cenzură

05 Noi 2018   •   16:05
Orban: După şedinţele de la PSD sunt convins că vor fi noi oportunităţi privind susţinerea moţiunii de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reiterat luni că liberalii vor depune, împreună cu partenerii din Opoziţie, în această sesiune parlamentară, o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, fiind convins că după şedinţele PSD din aceste zile vor apărea noi oportunităţi privind susţinerea acestui demers. 

"PNL împreună cu partenerii din Opoziţie va depune moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară în momentul cel mai potrivit, când vom avea garanţia că putem obţine numărul maxim de voturi posibil de la parlamentari din actuala majoritate parlamentară. (...) După cum vedeţi, la PSD se stă cu cuţitele pe masă sau cu cuţitele în valiză, după caz. Unii mai curajoşi au scos cuţitele pe masă, alţii vin cu cuţitele în valiză. Este păcat să stricăm această zi a cuţitelor lungi din PSD. În funcţie de deciziile care vor fi luate în şedinţa de astăzi şi în şedinţa următoare privitoare la remaniere sunt convins că vor apărea noi oportunităţi pe care fiţi convinşi că nu le vom rata, le vom fructifica. (...) Suntem angajaţi în negocieri extrem de serioase de o lună de zile şi cine poartă negocieri nu poate să bată toba în târg cu ce rezultate a obţinut în negocieri", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

El a făcut comentarii şi pe marginea declaraţiilor lui Dacian Cioloş la adresa PNL, afirmând că acestea sunt "simple jocuri". 

"PNL este angrenat într-o bătălie extrem de dură cu majoritatea guvernamentală, suntem iniţiatorii mai multor proceduri, de la revocarea Avocatului Poporului Victor Ciorbea până la demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, de asemenea, solicităm susţinerea de către Birourile permanente ale Camerelor a propunerii noastre ca Parlamentul să solicite asistenţa Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene. Astfel de mici declaraţii sunt simple jocuri care nu ne abat de la misiunea noastră şi anume misiunea de a încerca să oprim toate fărădelegile şi lucrurile nocive pentru România pe care vrea să le facă majoritatea parlamentară şi de a ne susţine toate proiectele şi iniţiativele care vin în beneficiul cetăţenilor români", a spus Orban. 

PNL se regăseşte în zona clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze, susţine preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, care spune că liberalii refuză să vină alături de formaţiunea din care face parte "într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti, cu accent pe bunăstare". AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban