x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Extindem şi la alegerile parlamentare facilităţile de vot pentru diaspora, ca la prezidenţiale

Orban: Extindem şi la alegerile parlamentare facilităţile de vot pentru diaspora, ca la prezidenţiale

04 Feb 2020   •   20:15
Orban: Extindem şi la alegerile parlamentare facilităţile de vot pentru diaspora, ca la prezidenţiale

Premierul Ludovic Orban a afirmat marţi că facilităţile de vot pentru românii din diaspora vor fi extinse şi la parlamentare prin ordonanţa de urgenţă referitoare la alegeri.

"Ordonanţa de urgenţă reglementează câteva lucruri care, spunem noi, sunt foarte bune şi absolut necesare: creşterea numărului de parlamentari în diaspora, o solicitare legitimă - aţi văzut câţi au votat la alegerile prezidenţiale, câţi români din diaspora au votat la alegerile parlamentare şi la referendum -; de asemenea, extindem şi la alegerile parlamentare toate facilităţile de vot pentru diaspora care au fost aplicate la alegerile prezidenţiale, cred că este un lucru extrem de benefic. (...) Trebuie să reglementăm situaţia alegerilor anticipate, care nu este reglementată. Există prevederi constituţionale, există limita de 90 de zile care este dată din momentul dizolvării Parlamentului până la data alegerilor în termen de maxim 90 de zile şi din cauza aceasta a trebuit să gândim foarte bine toate termenele legate de alegerile parlamentare în cazul în care se organizează alegeri parlamentare anticipate. (...) Obiectivul nostru este de a acorda aceleaşi condiţii de vot care au fost la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare", a spus Orban.

El a mai afirmat că a existat o discuţie şi cu privire la posibilitatea ca cetăţenii să poată vota pe liste suplimentare oriunde s-ar afla, dar că forma finală va fi prezentată în momentul în care va fi adoptat actul normativ.

"Sunt încă puncte de vedere care încă nu au fost armonizate complet. Forma finală a ordonanţei va fi prezentată după adoptare", a spus Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban