x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, întrebat de ce ține conferință de presă, dacă a intrat în contact cu Chițac: Stați la distanță

Orban, întrebat de ce ține conferință de presă, dacă a intrat în contact cu Chițac: Stați la distanță

13 Mar 2020   •   12:11
Orban, întrebat de ce ține conferință de presă, dacă a intrat în contact cu Chițac: Stați la distanță

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, de ce a susținut o conferință de presă, în condițiile în care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, premierul afirmând că jurnaliștii se află „la o distanță corespunzătoare” și că vor fi testați pentru acest nou virus.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că toată conducerea PNL se va izola la domiciliu, iar el va sta la Vila Lac 1, după ce senatorul Chițac a fost diagnosticat cu infecție cu COVID-19.

În acest context, Orban a fost întrebat de jurnaliști de ce a ieșit într-o conferință de presă, atât timp cât el însuși ar putea avea infecție cu noul coronavirus.

„Sunteți la o distanță corespunzătoare. Dacă exista acest risc și dacă aș fi purtăror, am avut ocazii să fim și la distanțe mai mici”, a spus liderul PNL.

În acest context, premierul interimar a afirmat că toți reprezentanții presei prezenți la conferință vor fi testați pentru COVID-19.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că au fost comandate 150 de teste pentru a fi verificați cei care au intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac.

„Calm. Situația e sub control. Ați văzut că niciun pacient nu s-a pierdut până acum. Ați văzut că este o infecție virală, trebuie să ne obișnuim să trăim cu ea, până la apariția vaccinului”, a mai spus Costache.

Senatorul Vergil Chițac, asistenul său personal, soția și fiul său au fost diagnosticați, vineri, cu coronavirus.

Numărul persoanelor infectate cu acest virus a ajuns la 70.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban