x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Liberalii s-ar bucura dacă parlamentarii ar susţine proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Orban: Liberalii s-ar bucura dacă parlamentarii ar susţine proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

18 Mar 2019   •   16:36
Orban: Liberalii s-ar bucura dacă parlamentarii ar susţine proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că liberalii s-ar bucura dacă orice fel de parlamentar ar susţine proiectul lor privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
"Există proiectul de lege care este depus de PNL, care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de administraţie şi Comisia juridică. Vom mandata grupul de la Cameră să solicite în plen retrimiterea la comisie, în încercarea noastră de obţinere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere care conferă cu adevărat legitimitate primarilor care sunt aleşi în fiecare localitate din România. Ne-am bucura ca orice fel de parlamentar, indiferent din ce formaţiune politică este, să sprijine acest proiect de lege iniţiat de PNL", a declarat Ludovic Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.
El a precizat că grupul PNL de la Camera Deputaţilor a fost mandatat să se mobilizeze pentru respingerea OUG 114 şi pentru "trimiterea acasă" a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.
"Avem convingerea că se poate construi o majoritate care să îl trimită acasă pe Tudorel Toader", a spus Orban.
Potrivit liderului liberalilor, grupul PNL de la Senat a fost mandatat la rândul său "să determine majoritatea PSD-ALDE să finalizeze procedura demarată de cerere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu".
"Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în privinţa acestei cereri formulate de Justiţie, care este ţinută în sertare de majoritatea guvernamentală, iar responsabilitatea este doar a PSD şi ALDE", a arătat Ludovic Orban. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban