x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Nu este exclus ca Geoană şi Băsescu să aibă "o înţelegere subterană"

Orban: Nu este exclus ca Geoană şi Băsescu să aibă "o înţelegere subterană"

28 Mai 2009   •   00:00
Orban: Nu este exclus ca Geoană şi Băsescu să aibă "o înţelegere subterană"

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, la Bistriţa, că, în opinia sa, "nu este exclus" să existe o "înţelegere subterană" între Traian Băsescu şi Mircea Geoană, "aşa cum au avut în 2007", scrie Mediafax.

Ludovic Orban a reluat, într-o conferinţă de presă, ideea că, dacă Boc va fi premierul României la startul campaniei pentru prezidenţiale, Traian Băsescu "nici nu intră" în turul doi întrucât "percepţia greşelilor şi a lipsei de soluţii a Guvernului e decontată la Traian Băsescu, care e perceput ca cel care răspunde de ceea ce face Guvernul".

Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebat de un jurnalist dacă crede, în aceste condiţii, că ar exista o înţelegere între Traian Băsescu şi Mircea Geoană, în aşa fel încât unul să fie preşedinte şi altul premier.

"Geoană se comportă ca un aghiotant al lui Băsescu. Inclusiv Băsescu a recunoscut că ei puneau la cale Guvernul PDL-PSD încă din 2007, în timp ce se înjurau de ochii lumii. După părerea mea, nu este exclus ca Geoană şi Băsescu să aibă o înţelegere subterană, aşa cum au avut în 2007, şi de care să nu ştie populaţia", a declarat Orban.

Liderul PNL a spus că, de multe ori, are impresia că Mircea Geoană face o opoziţie "de operetă".

"Există şi precedentul alegerilor pentru Primăria Capitalei, în care Băsescu i-a administrat o corecţie severă lui Geoană, dar nu este exclus ca între ei doi să fie o înţelegere subterană. Care este aceasta, mi-e greu să spun, dar poate să le spună Geoană alegătorilor PSD să voteze cu Băsescu de dimineaţă până seară, că nu o să voteze cu Băsescu. De altfel, din toate cercetările sociologice se vede că, în turul doi, Antonescu îl bate pe Băsescu, fiindcă primeşte aproape toate voturile de la PSD", a adăugat Orban.

Potrivit liderului PNL, Traian Băsescu "vrea să scape" de Emil Boc, dar nu o poate face acum "fiindcă nu e aşa simplu".

"Boc, după ce pleacă din funcţia de premier, se duce acasă şi, chiar dacă până acum s-a comportat ca un matelot disciplinat şi zelos, se gândeşte şi el la pielea lui şi nu cred că va pleca de bunăvoie", a declarat Orban.

În ceea ce îl priveşte pe Mircea Geoană, Orban a spus că nu este singurul care decide în PSD.

"Fiecare e cu mica lui oaste: Hrebenciuc, Mitrea, Năstase, Vanghelie. Oricum, prin intermediul lui Geoană, PSD e condus de Vanghelie, Oprişan, Mazăre", a adăugat Orban. (V.A.)

×
Subiecte în articol: basescu politic geoană orban