x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Nu poţi să te dezvolţi cu fatalism; Trump, un model de reuşită în viaţă, o mare oportunitate pentru România

Orban: Nu poţi să te dezvolţi cu fatalism; Trump, un model de reuşită în viaţă, o mare oportunitate pentru România

03 Iul 2017   •   22:31
Orban: Nu poţi să te dezvolţi cu fatalism; Trump, un model de reuşită în viaţă, o mare oportunitate pentru România
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că 'nu poţi cu un fatalism, cu acceptarea sorţii' să te dezvolţi şi să evoluezi, ci este nevoie de curaj şi forţă, argumentând că preşedintele SUA, Donald Trump, este un model de reuşită în viaţă, iar mandatul acestuia reprezintă o oportunitate pentru România. 

"America e construită pe o filosofie fundamentală - respectul individului şi succesul în viaţă. Etica protestantă şi spiritul capitalist e totuşi o explicaţie a unei mentalităţi transformatoare. Nu poţi cu un fatalism, cu acceptarea sorţii, cu acceptarea unui destin trist să te dezvolţi, să evoluezi, să creşti. Este nevoie de îndărătnicie, este nevoie de curaj, este nevoie de forţă, de depăşirea a zeci şi sute de eşecuri. Donald Trump este un astfel de model", a spus Orban, luni seară, la lansarea volumului "Fenomenul Trump şi America profundă", de Mihai Neamţu. 

În opinia preşedintelui PNL, "în democraţiile noastre, unde avem nevoie cu democraţii reprezentative, de multe ori sunt salutari astfel de oameni, care pun sub semnul întrebării toate cărările bătute, toate obiceiurile, tabieturile". "Cred că este un model pe care trebuie să-l urmăm, este un model de reuşită în viaţă, este, de fapt, rezultatul unei mentalităţi, a unui mod de raportare la lume şi la viaţă Donald Trump", a argumentat Orban. 

Preşedintele PNL a amintit şi de susţinerea preşedintelui american faţă de omologul său român, care a reieşit în timpul vizitei lui Klaus Iohannis la Washington. 

"Să ne aducem aminte că preşedintele României este primul preşedinte din Europa Centrală şi de Est care a fost primit la Casa Albă. Şi n-a fost primit oricum la Casa Albă, a avut parte de un tete a tete, iar în conferinţa de presă comună s-au spus lucruri foarte importante", a menţionat Orban, amintind invocarea clauzelor articolului 5 din Tratatul NATO, precum şi mesajul adresat investitorilor americani, "salutar pentru noi". 

Preşedintele PNL consideră că mandatul lui Donald Trump reprezintă "o mare oportunitate pentru România". 

"Depinde într-o mare măsură de noi dacă suntem suficient de inteligenţi, suficient de receptivi la semnalele pe care le primim să beneficiem din plin de această oportunitate. Pentru că se mişcă plăcile tectonice şi nu poţi să stai cu un picior pe o placă tectonică şi cu un picior pe o altă placă tectonică pentru că până la urmă o să te prăbuşeşti în hău. Suntem pe-o placă tectonică sigură şi trebuie să rămânem pe ea şi, mai mult, să contribuim la stabilitatea ei pentru că vremurile care vin sunt vremuri în care trebuie să fim foarte atenţi, foarte pregătiţi şi mai ales să avem aliaţi solizi care vor fi alături de noi în cazul în care vine din nou crivăţul un pic mai tare peste România", a încheiat Ludovic Orban. 

În finalul cuvântului său, Orban a anunţat că îi va semna adeziunea la PNL autorului volumului, Mihai Neamţu. 

Despre cartea lansată au mai vorbit, printre alţii, sociologul şi geopoliticianul Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, şi foştii miniştrii de externe Cristian Diaconescu, Titus Corlăţean şi Teodor Baconschi.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: orban trump