x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Pentru noi este important ca DNA să rămână în afara controlului politic şi să continue lupta anticorupţie

Orban: Pentru noi este important ca DNA să rămână în afara controlului politic şi să continue lupta anticorupţie

08 Sep 2018   •   16:50
Orban: Pentru noi este important ca DNA să rămână în afara controlului politic şi să continue lupta anticorupţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că este important ca Direcţia Naţională Anticorupţie să rămână în afara controlului politic şi să continue lupta anticorupţie. 

"Nu comentez, prefer ca politicienii să stea cât mai departe de puterea judecătorească şi de sistemul de Justiţie. Sunt instituţiile implicate în numirea procurorului şef DNA, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii şi preşedintele României, sunt convins că vor face o analiză extrem de serioasă şi vor stabili în ce măsură persoana propusă de ministrul Justiţiei răspunde sau nu răspunde exigenţelor necesare acestei poziţii. Pentru noi este important ca DNA să rămână în afara controlului politic şi să continue practic lupta anticorupţie", a spus Orban la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, întrebat ce părere are despre persoana pe care ministrul Justiţiei a propus-o pentru a prelua funcţia de procuror şef al DNA. 

În altă ordine de idei, întrebat ce părere are despre o posibilă evaluare a directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, Orban a spus că nu există niciun temei pentru un astfel de demers. 

"Lui Liviu Dragnea îi stă ca un cui în talpă orice instituţie care nu răspunde la comenzile sale. Este clar că asistăm la un proces pus la cale de Dragnea de capturare a statului român de numire a unor slugi în funcţiile de conducere a instituţiilor statului român, transformarea acestor instituţii ale statului în instrumente de luptă ale PSD împotriva cetăţenilor României. Nu există niciun temei pentru o astfel de formulare decât pofta nestăvilită a lui Dragnea de a pune mâna pe toate instituţiile statului, care nu are niciun temei constituţional şi legal", a menţionat liderul liberal. AGERPRES

×