x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL va susţine în Parlament reviziunea Constituţiei în sensul iniţiativei 'Fără penali'

Orban: PNL va susţine în Parlament reviziunea Constituţiei în sensul iniţiativei 'Fără penali'

06 Mai 2019   •   16:38
Orban: PNL va susţine în Parlament reviziunea Constituţiei în sensul iniţiativei 'Fără penali'

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii vor susţine în Parlament revizuirea Constituţiei în sensul iniţiativei "Fără penali".

"PNL a luat decizia în BEx, ca urmare a publicării motivării CCR pe iniţiativa cetăţenească 'Fără penali', de a susţine în Parlament adoptarea acestei revizuiri a Constituţiei, care de fapt este conformă şi cu propunerile legislative formulate de PNL şi care se află în cursul dezbaterii Parlamentului privitor la integritatea în funcţia publică", a spus Orban după şedinţele conducerii PNL.

Pe 9 aprilie, Curtea Constituţională a României a stabilit că iniţiativa legislativă cetăţenească de revizuire a Legii fundamentale prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice îndeplineşte prevederile constituţionale.

Judecătorii constituţionali precizează în motivare că interdicţia impusă prin modificarea Constituţiei "este în marja de apreciere a legiuitorului şi este circumscrisă unei sfere limitate de condamnări penale". AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban