x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban promite un program de relansare economică, cu investiții publice masive

Orban promite un program de relansare economică, cu investiții publice masive

11 Mai 2020   •   22:12
Orban promite un program de relansare economică, cu investiții publice masive
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul pregătește un program de relansare economică bazat pe investiții publice în infrastructura de transport, energetică, de comunicații, educație și sănătate.

„Pentru investitiile preconizate pentru infrastructura de transport pentru urmatorii 10 ani este nevoie de cel putin 250 de mii de locuri de munca suplimentare. Vom acorda o atentie deosebita pentru investitiile in sanatate. Vom sustine prin mecanismul ajutorului de stat investitiile greenfield care vor fi facute de catre companiile noi care vor sa se relocheze in Romania”, a declarat premierul la Digi 24.

Orban a adăugat că va exista și un program pentru companiile mijlocii și mari, care nu se caalifică la IMM Invest, pentru subvenționarea dobânzilor. „Avem deja in pregatire pachete de sustinere pentru mai multe categorii de intreprinderi. Suntem pe punctul de a disponibiliza 1 miliard de de euro pentru granturi. Vom prelungi somajul tehnic pana la 1 iunie în acele domenii de activitatea unde există restrictii de desfășurare a activității”, a adăugat prim-ministrul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban