x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban şi Turcan impun cenzura în Modrogan

Orban şi Turcan impun cenzura în Modrogan

de Sînziana Duţă    |    12 Oct 2017   •   16:40
Orban şi Turcan impun cenzura în Modrogan
Sursa foto: DIANA OROS

Supăraţi că presa nu preia suficient de mult mesajele PNL, Ludovic Orban şi Raluca Turcan vor să le interzică liberalilor să mai vorbească fără acordul partidului. Potrivit unor surse din Modrogan, mai mulți liberali şi-au exprimat nemulţumirea după ce conducerea a decis să schimbe „comunicatorii” partidului.

Surse din interiorul PNL au precizat pentru Jurnalul Nați­onal că ideea de a le interzice liberalilor să mai comunice cu presa fără acordul partidului i-a aparținut lui Ludovic Orban și a fost anunțată pentru prima dată în Biroul Politic Național al partidului. Liderul PNL le-a reproșat liberalilor că nu sunt suficient de „bătăioși” în dezbaterile televizate, în special atunci când este adusă în discuție tema Justiției, ne-au dezvăluit surse din Modrogan. De asemenea, Orban le-a reproşat libe­ralilor presta­țiile avute la televiziunile apropiate de coaliția de guver­nare, acolo unde liderii PNL sunt reduşi la tăcere de discursul adversarilor politici. Printre cei considerați comu­nicatori slabi ar fi inclusiv secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

„Turcan se bagă peste tot”

Sursele JN susţin că prim-vicepreședintele Raluca Turcan, cea care se ocupă de comunicarea PNL, le-a transmis liberalilor un mesaj prin care le-a explicat noua strategie de comunicare a partidului. Potrivit „doctrinei”, conducerea din Modrogan va alcătui o listă de „comunicatori agreați”, care vor avea priori­tate pe televiziuni. Mai mult, aceştia vor fi evaluaţi de o comisie specială formată în partid, măsură care ar fi stârnit revolta unora dintre libe­rali. Redăm inte­gral mesajul răspândit de Raluca Turcan în interiorul partidului. „Având în vedere faptul că PNL nu este preluat suficient în mass-media, comunicarea trebuie făcută pe toate canalele de informații și mai ales între membrii PNL. Parlamentarii, aleșii locali ai PNL trebuie să fie foarte buni comunicatori ai mesajelor PNL, prin stabilirea programelor de audiență și prin prezența în mediul outdoor și online. Sediile filia­lelor PNL trebuie să devină spații publice, de dezbatere. Către televiziuni va fi trans­misă o listă de comunicatori agreați, iar în cazul în care vor fi chemate alte persoane din afara listei, PNL va lua măsuri. Va fi constituit, de asemenea, un grup de evaluare pentru acești comunicatori. În acest fel putem afla dacă persoanele respective sunt buni comuni­catori ai mesajelor PNL și care este impactul pe care îl au asupra votanților PNL”, a fost directiva Ralucăi Turcan. Potrivit unor surse din Modrogan, fosta şefă a libera­lilor ar fi contestată în interi­orul partidului pentru modul în care își exercită atribuțiile de prim-vicepreședinte pe comunicare. Printre reproşurile care i-au fost aduse este acela că ea „comunică pe orice subiect şi se bagă peste tot, indiferent dacă este în aria ei de expertiză”.

Spre deosebire de PSD, ALDE, USR și PMP, liberalii nu au, în acest moment, un purtător de cuvânt desemnat. Ultima care a ocupat această funcţie în PNL a fost Adriana Săftoiu, care l-a înlocuit pe Ionuţ Stroe în vara lui 2016.

Raluca Turcan a fost președin­tele interimar al PNL de la eșecul din decembrie 2016, până la Congresul din iunie, când a devenit prim-vice­președinte al partidului

×
Subiecte în articol: orban