x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban spune că există voinţă politică din partea PNL pentru schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor

Orban spune că există voinţă politică din partea PNL pentru schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor

02 Dec 2019   •   19:02
Orban spune că există voinţă politică din partea PNL pentru schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că există voinţă politică din partea PNL pentru a schimba preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar a menţionat că pentru a se ajunge la acest lucru e nevoie de negocieri cu partenerii.

Întrebat dacă există voinţă politică, în momentul de faţă, pentru a impune schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis în şedinţa PNL, Orban a spus că la Senat se aşteaptă decizia Curţii Constituţionale, iar la Camera Deputaţilor e nevoie de negociere cu partenerii care susţin Guvernul.

„În ceea ce priveşte Senatul, aşteptăm decizia Curţii Constituţionale. În ceea ce priveşte preşedintele Camerei, voinţă politică din partea PNL există”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că PNL a iniţiat, în urmă cu mai mult timp, procedura de demitere a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, invocând încălcări ale Constituţiei şi încălcări grave ale regulamentului de către acesta.

„Există şi această posibilitate care nu prevede obligativitatea iniţierii procedurii de demitere strict de către grupul care l-a propus în funcţia de preşedinte al Camerei, adică PSD. Evident că lucrul acesta trebuie negociat cu toţi partenerii, care nu sunt PSD, şi cu siguranţă vom negocia acest lucru. Eu m-aş simţi de 10 ori mai confortabil cu un preşedinte al Camerei Deputaţilor şi cu un preşedinte al Senatului din partea PNL sau a unui partid din coaliţia care susţine Guvernul”, a afirmat premierul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban