x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban susține că realegerea lui Iohannis reprezintă temelia pe care putem clădi temeinic România

Orban susține că realegerea lui Iohannis reprezintă temelia pe care putem clădi temeinic România

10 Aug 2019   •   13:30
Orban susține că realegerea lui Iohannis reprezintă temelia pe care putem clădi temeinic România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că realegerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat reprezintă "temelia pe care se poate clădi temeinic România".

"Îl susţinem pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru un nou mandat la Cotroceni, pentru a garanta fiecărui român o Românie puternică, o Românie normală, o Românie funcţională, o Românie respectată, apreciată în lume. Susţinem candidatura preşedintelui Iohannis pentru că noi considerăm că realegerea preşedintelui României este temelia pe care putem clădi trainic o Românie în care fiecare român să vrea să trăiască, în care România să fie o casă în care fiecare român să se simtă cu adevărat acasă, să fie respectat. Drepturile şi libertăţile fundamentale care există în toate societăţile democratice, să devină fapt pentru români şi fiecare român să se simtă protejat, susţinut de instituţiile statului, care trebuie să revină la dispoziţia cetăţenilor români şi să nu mai servească clientele de partid", a afirmat Orban în Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde a debutat campania de strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat.

El a subliniat că şeful statului a "acţionat în haina constituţională, şi-a îndeplinit atribuţiile cu rigurozitate şi în beneficiul cetăţenilor români".

"Preşedintele întotdeauna a fost de partea românilor şi nu de partea celor care au vrut să confişte instituţiile statului în interes personal sau care au vrut să continue o politică de încălcare sistematică a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A fost pavăza împotriva capturării statului român, garantul unei societăţi democratice şi mai ales garantul păstrării parcursului euro-atlantic pentru România", a spus Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a făcut referire la evenimentele din 10 august de acum un an.

"Acum un an, România a trecut printr-una dintre cele mai grele zile din istoria ei post-decembristă. Iată că acum, un triumf al democraţiei după perioade extrem de critice pentru această ţară, când părea că totul ia sfârşit, că derapajul este iminent şi nu mai poate fi oprit, putem să ne gândim la viitor cu speranţa că românii vor rămâne acasă, că românii nu vor fi nevoiţi să plece 200 pe zi din această ţară şi cu gândul şi cu speranţa că în cele din urmă vom afla ce s-a întâmplat cu adevărat pe 10 august şi cine sunt vinovaţii, care nu au plătit până în acest moment", a spus Bogdan.

El a susţinut că preşedintele Iohannis a dovedit că este "stavila numărul unu alături de societatea civilă, de PNL, de oamenii de bună credinţă în faţa acaparării statului român de către partidul stat şi de către cei care au luate captive instituţiile".

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a subliniat că îşi doreşte ca în noul mandat al preşedintelui Iohannis să se treacă de la "apărarea statului de drept la construcţie".

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la debutul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura sa şi a petrecut mai mult timp în mijlocul simpatizanţilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban