x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Va exista o libertate din partea organizaţiilor în ceea ce priveşte strategia pentru alegerile locale

Orban: Va exista o libertate din partea organizaţiilor în ceea ce priveşte strategia pentru alegerile locale

06 Feb 2020   •   13:24
Orban: Va exista o libertate din partea organizaţiilor în ceea ce priveşte strategia pentru alegerile locale
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei
Organizaţiile PNL vor avea libertate în discuţiile cu partenerii politici în ceea ce priveşte strategia pentru alegerile locale, a declarat, joi, preşedintele partidului, Ludovic Orban.


"Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile locale în toate localităţile în care lucrul acesta este posibil. (...) În alegerile locale trebuie să ţii cont de situaţia locală, din fiecare localitate. Aici o să existe o libertate din partea organizaţiilor noastre în discuţiile pe care le au cu partenerii care au fost alături de noi privitor la strategia pentru locale", a afirmat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că USR dă dovadă de "contradicţie" în atitudinile publice, deoarece, pe de o parte, doreşte un parteneriat cu PNL, pe de altă parte, îi suspectează pe liberali de înţelegeri cu PSD.

"Pe de o parte, ne acuză - ştiu eu ce năzdrăvănii au spus ... - că am refăcut USL şi, pe de altă parte, vor să colaboreze cu noi în perspectiva alegerilor locale. Eu sunt un om foarte serios. Obiectivul alegerilor anticipate, de exemplu, este prevăzut în acordul nostru. Colaborăm, în condiţiile pe care le-am stabilit. Iar, în privinţa acestor aserţiuni, care sunt cu caracter propagandistic, ele sunt într-o totală contradicţie cu realitatea. Să ne aducem aminte: PNL a bătut PSD în alegerile europarlamentare. PNL a bătut PSD, alături de preşedintele României, în referendumul pentru Justiţie. PNL a susţinut candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, iar el a câştigat alegerile la o diferenţă categorică. PNL, alături de parteneri, a dat jos Guvernul PSD. Noi suntem într-un război total cu PSD, iar PSD este partidul care este vinovat pentru foarte multe din relele care s-au întâmplat în societatea românească în ultimii 30 de ani", a spus Orban.

Preşedintele PNL a subliniat că liberalii "se vor bate", începând cu săptămâna viitoare, să readucă în dezbatere parlamentară proiectele de lege privitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. El a adăugat că aceste proiecte au fost "parcate neregulamentar, prin decizia abuzivă" a Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, din 23 decembrie, la Comisia de cod electoral.

"Fostul preşedinte al acestei comisii, care a fost sesizat de Birourile permanente reunite, după ştiinţa mea, a comunicat Birourilor permanente reunite că această comisie nu mai există. Deci nu mai există din punctul nostru de vedere un impediment regulamentar pentru a putea pune pe ordinea de zi, în dezbaterea şi votul final al Camerei Deputaţilor, proiectele de lege despre care vorbim - proiectul PNL, care a fost pus de trei ani de zile. Decizia de a ne angaja răspunderea pentru adoptarea legii de alegere a primarilor în două tururi a fost luată tocmai din acest motiv, pentru că, în mod abuziv, Birourile permanente reunite au refuzat dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor, unde exista, conform negocierilor pe care le-am purtat, o majoritate de 173 de voturi", a explicat liderul liberal. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban