x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Victoria PNL în alegerile europarlamentare va provoca o criză gravă în PSD şi coaliţie

Orban: Victoria PNL în alegerile europarlamentare va provoca o criză gravă în PSD şi coaliţie

25 Apr 2019   •   14:58
Orban: Victoria PNL în alegerile europarlamentare va provoca o criză gravă în PSD şi coaliţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a manifestat joi convingerea că o victorie a liberalilor în alegerile europarlamentare de luna viitoare va provoca o criză gravă în PSD şi în coaliţie.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Botoşani, că un eventual succes liberal la scrutinul pentru Parlamentul European este "echivalentul unei moţiuni de cenzură".

"Victoria PNL în alegerile pentru Parlamentul European va lipsi complet de orice urmă de legitimitate actuala majoritate în exercitarea guvernării şi va provoca cu siguranţă o criză gravă în PSD şi în ALDE şi în relaţiile dintre PSD şi ALDE, iar un vot pentru PNL în alegerile pentru Parlamentul European şi în referendumul convocat de preşedintele României echivalează cu o veritabilă moţiune de cenzură împotriva guvernului", a afirmat Orban.

Liderul liberal a reiterat că obiectivul PNL este de a îndepărta PSD de la guvernare.

"Singurul lucru pe care îl vreau este să nu mai văd această adunătură de codaşi, de agramaţi, de incompetenţi, nu vreau să o mai văd la cârma României. Ăsta este singurul lucru pe care chiar mi-l doresc din tot sufletul, pentru că ceea ce au făcut în România nu a îndrăznit nimeni vreodată să facă. (...) Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede posibil acestei guvernări extrem de toxice pentru România, care duce România spre nicăieri, care distruge relaţiile internaţionale ale României, care face praf economia şi care nu a adus nimic bun pentru români.

Totodată, Orban a spus că are "garanţia că preşedintele Iohannis va obţine un al doilea mandat" la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban